اخبار استان‌ها

بیجار قطب تولید گندم کشور؛ زکات باید به توسعه روستاها گره بخورد

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم کاظمی ظهر چهارشنبه در جلسه شورای زکات شهرستان بیجار که با حضور امام جمعه و مسئولان در دفتر امام جمعه برگزار شد، اظهار کرد: تولید گندم در بیجار طی سال گذشته حدود ۲۳۰ هزار تن بود و با وجود پیش‌بینی ۳۲۰ هزار تنی برای امسال، برآورد فعلی حدود ۲۵۰ هزار تن است؛ رقمی که نشان از ظرفیت مازاد این شهرستان در تولید غله دارد.

وی افزود: اراضی قابل کشت شهرستان حدود ۱۸۰ هزار هکتار است و تنها از محل غله استراتژیک، حدود پنج هزار میلیارد ریال محصول وارد شهرستان شده که در صورت محاسبه ۱۰ درصد آن به‌عنوان زکات، رقمی نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.

وی بیان کرد: این رقم در مقایسه با مجموع اعتبارات عمرانی مصوب شهرستان، عددی چشمگیر است.

فرماندار بیجار خاطرنشان کرد: در حالی‌که اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای از محل نفت، گاز و توازن منطقه‌ای حدود ۲۹۵ میلیارد تومان بوده، مجموع مصوبات کمیته برنامه‌ریزی به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان رسیده که البته میزان تخصیص آن هنوز مشخص نیست.

روستاهای فعال در حوزه پرداخت زکات از امتیاز برخوردار می‌شوند

کاظمی تأکید کرد: اگر روستاهای فعال در پرداخت زکات از امتیازات بیشتری برخوردار شوند، این موضوع به‌عنوان مشوقی برای افزایش مشارکت مردم مؤثر خواهد بود و از طرفی تفاوت در خدمات‌رسانی، باید مبتنی بر عملکرد روستاها در حوزه زکات باشد.

وی با اشاره به برخی مشکلات قانونی در تعریف و اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام از محل زکات گفت: باید از اجرای پروژه‌هایی که قابلیت تکمیل ندارند پرهیز شود، چرا که این موضوع می‌تواند بر اعتماد مردم و پرداخت زکات تأثیر منفی بگذارد.

کاظمی استفاده از ظرفیت دهیاران در مدیریت کمک‌های مردمی از جمله تأمین سیمان، اجرای طرح‌های هادی و زیرسازی مسیرها را ضروری دانست و افزود: اخیراً هزار تن مصالح برای پروژه‌های گردشگری نمونه تأمین شده که می‌تواند در توسعه مناطق محروم تأثیرگذار باشد.

عملکرد روستاها در زمینه هزینه کرد زکات شفاف سازی شود

وی گفت: قرار است جلساتی با دهیاران برگزار شود تا عملکرد روستاها در زمینه زکات به‌صورت شفاف بررسی و بر اساس آن، اولویت‌بندی در خدماتی نظیر روشنایی معابر صورت گیرد.

فرماندار بیجار با اشاره به برخی نگرانی‌ها در خصوص نحوه واریز زکات و برگشت منابع آن به مناطق هدف، بر لزوم اصلاح فرآیندها و مقررات تأکید کرد و افزود: قوانین باید به‌گونه‌ای تغییر یابند که اختیارات لازم برای بهره‌برداری مؤثر از منابع زکات در اختیار مدیران محلی قرار گیرد.

وی در پایان با تأکید بر همکاری بین دستگاه‌ها از جمله اداره اوقاف، هدف نهایی از شفاف‌سازی و تقویت زکات را خدمت‌رسانی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به مردم دانست و گفت: باید از این ظرفیت شرعی در جهت ارتقای شاخص‌های توسعه محلی استفاده حداکثری شود.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023