بهسازی محور هراز با ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار کلید خورد

به گزارش بازار، مصطفی سوادکوهی روز چهارشنبه در حاشیه نشست مدیریت بحران استانداری مازندران در ساری این اقدام را گامی مهم در راستای کاهش بار ترافیکی و ارتقای ایمنی یکی از حیاتیترین مسیرهای ارتباطی شمال کشور دانست.
وی در تشریح جزئیات این موضوع گفت: در پی بازدید از محور هراز و بررسی گلوگاههای ترافیکی، استاندار مازندران با نگاه ویژه به دغدغههای مردم شهرستان آمل و مسافران، دستور اجرای بخش جدیدی از عملیات عمرانی را صادر کرد. در همین راستا، جلسهای با حضور مسئولان ارشد استانی به ریاست استاندار برگزار و تصمیم بر آن شد که مصافتی از مسیر، تحت بهسازی فوری قرار گیرد.
وی با بیان اینکه این عملیات شامل دو محدوده کلیدی در مسیر است، افزود:۴ کیلومتر نخست از محدوده پلیسراه بایجان تا تونل وانا، با برنامهریزی دقیق تا پایان تابستان به بهرهبرداری خواهد رسید. همچنین ۴ کیلومتر از منطقه چلاو که بخشی از گرههای ترافیکی محور در آن شکل میگیرد، با تخصیص اعتباری ویژه تحت پوشش طرح قرار گرفت.
سوادکوهی همچنین درباره منابع مالی این پروژه اظهار کرد: با دستور ویژه استاندار از اعتبار ۱۴۰ میلیارد تومانی پروژه جدید، ۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات بحران، ۵۰ میلیارد از بودجه استانی و ۴۰ میلیارد تومان از منابع داخلی شرکت آب منطقهای تامین خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح، بخشهای اولویتدار محور هراز در مدت زمان کوتاهتری وارد فاز عملیاتی میشوند و گام مهمی در کاهش ترافیک، افزایش ایمنی و رفاه مردم و مسافران این مسیر برداشته خواهد شد.
جاده هراز، یکی از زیباترین و پرترددترین مسیرهای ارتباطی بین تهران و شمال ایران است. به همین خاطر همواره مورد توجه مسافران و گردشگران بوده است. این جاده که از دل کوههای سر به فلک کشیده البرز میگذرد، یک مسیر ارتباطی بسیار مهم است و به لحاظ شهرت در حد یک مقصد گردشگری بین رانندگان مشهور است.
جاده هراز از مناطق کوهستانی البرز مرکزی عبور میکند. در مسیر هراز از کنار رودخانه هراز میگذرید که منظرهای بینظیر به این جاده بخشیده است. جاده هراز با طولی حدود ۱۵۰ کیلومتر، مسیری پر پیچ و خم را “از تهران تا آمل” طی میکند. این جاده که از قلب رشته کوههای البرز میگذرد، تغییرات ارتفاعی قابل توجهی دارد. از حدود ۹۰۰ متر ارتفاع در تهران شروع میشود و در بالاترین نقطه خود در گردنه امامزاده هاشم به حدود ۲۷۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا میرسد.
عرض جاده در طول مسیر متغیر است. در برخی نقاط دو خطه و در قسمتهایی تا چهار خط در هر طرف گسترش مییابد. این تنوع در عرض جاده، به دلیل شرایط جغرافیایی متنوع مسیر و حجم ترافیک در بخشهای مختلف است. زمان تقریبی سفر در این مسیر، بدون در نظر گرفتن ترافیک و توقفهای احتمالی، حدود ۳ تا ۴ ساعت است. البته این زمان میتواند در “ایام تعطیل و پرتردد” به مراتب “خیلی بیشتر” هم شود.