نشست هماهنگی جشن هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، نشست یک هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم با حضور مسئولان کشوری و لشکری در محل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن اختری رئیس کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین ریاست جمهوری با اشاره به فرا رسیدن یک هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم و هفته وحدت، تصریح کرد: «ما میتوانیم سه برنامه منسجم شامل هفته وحدت، ماه ربیعالاول و یک هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم نظم دهیم و برای هرکدام نیازمند پیشنهادها و اقدامات عملی هستیم.
وی افزود: تمامی دستگاهها، ائمه محترم جمعه استانها و شهرستانها باید پیشنهادات خود را برای هر یک از این سه مقطع ارائه دهند؛ چه فعالیتی که خود قادر به انجام آن هستند و چه پیشنهاداتی که نیاز به همکاری دستگاههای دیگر دارد.
اختری با اشاره به جلسات برگزار شده، تاکید کرد: هدف ما کسب پیشنهادات عملی است و لازم است جلسه دیگری با سرعت بیشتری برگزار شود تا برنامههای اجرایی را دریافت کنیم. کشورهای اسلامی امکانات عظیمی دارند و اگر امسال نتوانند از این ظرفیتها بهره ببرند، دچار خسارت بزرگی خواهند شد.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت (ع) با اشاره به اعلام مالزی برای اعزام هزار کشتی به سمت غزه افزود: اقدامات پراکنده کافی نیست، باید موج و حرکتی جمعی در کل دنیای اسلام شکل بگیرد تا وحدت و حمایت ملموس شود.
اختری از اساتید دانشگاهها نیز خواست نقش خود را در مجامع بینالمللی ایفا کنند و با اقدامات عملی نظیر پیگیری حقوقی شهادت سردار سلیمانی نقش فعالی در حمایت از حقوق مسلمانان و مقابله با استکبار جهانی ایفا کنند.
در پایان، وی بر ضرورت تلاش جمعی و همفکری بیشتر تاکید کرد و اظهار امیدواری کرد که در اسرع وقت نشستهای بعدی برای جمعبندی و تدوین برنامههای اجرایی برگزار شود.
سکوت در برابر ظلم هرگز بخشیده نخواهد شد
در ادامه حجتالاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به ایراد سخنرانی پرداخت با اشاره به مسئولیت بزرگ مسلمانان در برابر توصیههای قرآن و پیامبر اعظم (ص)، اظهار داشت: مثال امت اسلامی همانند اعضای یک پیکر است و درد یک عضو باید دغدغه همه باشد.
وی سالگرد هزار و پانصدمین سال تولد پیامبر اکرم (ص) را فرصت نمادینی برای یادآوری اتحاد امت اسلامی دانست و افزود: دشمنان اسلام تفاوتی میان شیعه و سنی قائل نیستند و همه را هدف ظلم خود قرار دادهاند
وی با اشاره به اتحاد دشمنان در جنایت علیه مسلمانان، تأکید کرد: امروز نیز امت اسلام باید متحد و فعالتر عمل کند و دانشگاهها، حوزههای علمیه و مراکز علمی در این راستا نقش مؤثری دارند.
رستمی خاطرنشان کرد: سکوت و بیتفاوتی جامعه اسلامی در برابر فجایع کنونی، هرگز بخشیده نخواهد شد و همه ما باید سهم خود را در ادای مسئولیت نسبت به امت اسلامی و پیامبر اکرم (ص) ایفا کنیم..
وی همچنین نقش برجسته علمای اهل سنت کشور در حرکتبخشی به جریانهای اسلامی را یادآور شد و بر لزوم تحرک بیشتر آنان تأکید کرد.
قدردانی از نقش وحدتبخش اهل سنت و تأکید بر برجستگی موضوع فلسطین در هفته وحدت
در ادامه حجتالاسلام حبیبالله غفوری، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای اسلام به ویژه شهدای جنگ تحمیلی و شهدای مقابله با رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: داستان کرمانشاه پس از تهران بیشترین مواجهه و شهید را در عرصه مقاومت علیه دشمنان اسلام داشته است. در میان شهدا، تمامی اقشار جامعه حضور دارند و این افتخار بزرگی برای استان محسوب میشود.
وی با اشاره به برگزاری گسترده و منسجم برنامههای هفته وحدت در شهرها و شهرستانهایی با جمعیت غالب اهل سنت و مناطق تلفیقی استان، افزود: در هفت شهرستان استان که یا جمعیت غالب اهل سنت دارند یا ترکیبی از شیعه و اهل سنت هستند، برنامهها با کیفیتی مثالزدنی برگزار شد و این امر میتواند به عنوان الگوی وحدت مطرح شود. حضور پرشور جوانان و نوجوانان در این مراسم بسیار چشمگیر بود. به ویژه نقش مؤثر علمای اهل سنت و ائمه جمعه شهرستانها، بهویژه ماموستا ملأ قادر قادری، امام جمعه پاوه، قابل تقدیر است.
غفوری در ادامه تصریح کرد: بحث وحدت در نظام مقدس جمهوری اسلامی، بر اساس اندیشههای حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، یک راهبرد دینی و قرآنی است که بنیانگذار واقعی آن، خداوند متعال و پیامبر اکرم (ص) و اهلبیت (ع) هستند، و نباید به چشم تاکتیک مقطعی به آن نگریست. باید با استحکام این اصل را پیگیری کرد.
وی بر لزوم بهرهگیری از شرایط مثبت ملی و بینالمللی در هفته وحدت امسال تأکید کرد و گفت: مقاومت جانانه مردم و مسئولان ایران در مقابل استکبار جهانی، جایگاه و محبوبیت بینظیری را برای ملت و رهبر شجاع ایران ایجاد کرده است. باید از این فرصت برای تقویت وحدت اسلامی استفاده شود.
امام جمعه کرمانشاه با اشاره به نقش برجسته فلسطین و مقاومت غزه خاطرنشان کرد: امسال شرایط فلسطین و غزه ویژه و حساس است و جمهوری اسلامی ایران همواره حامی این ملت مظلوم بوده است. ضرورت دارد در برنامههای هفته وحدت، موضوع فلسطین و حمایت از مردم غزه برجستهتر شود تا همانگونه که وحدت در کشور ما نهادینه شده، بتوانیم این موضوع را به سطح جهان اسلام نیز گسترش دهیم.
نسخه وحدت باید از استانها برخیزد نه از مرکز
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان، با اشاره به اهمیت وحدت در اندیشههای مقام معظم رهبری، شاخصههای کلیدی وحدت از منظر معظم له به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت شاخصههای وحدت در فرمایشات رهبر معظم انقلاب، ابتدا اشاره به ایمان قلبی دارد و ایشان این مهم را به سخن و حرف ظاهری کفایت نمیکند. دوم، فکر عمیق و ریشهدار نسبت به مسئله وحدت است و سوم، لازم است وحدت شیعه و سنی همواره سر عقل باشند؛ خردورزی و عقلانیت قطعاً دلالت بر وحدت امت اسلامی میکند.
نماینده ولیفقیه در کردستان ادامه داد: چهارمین شاخصه نیز این است که وحدت باید براساس اسلام و اعتصام به حبلالله باشد، نه بر مبنای موهومات و عادات بیپایه.
پورذهبی در ادامه سخنان خود به آسیبها و عوامل ایجاد اختلافات مذهبی و فرقهای در کشورهای اسلامی پرداخت و تأکید کرد: سه عامل عمده در این زمینه وجود دارد؛ اولین مورد، فقدان شناخت متقابل میان مسلمانان است که باعث بروز سوءتفاهمها میشود. دوم، قضاوتهای از پیش تعیینشده و سوءبرداشتهاست که اختلال در وحدت ایجاد میکند و سوم، نبود کرسیهای آزاداندیشی و جلسات هماندیشی میان نخبگان و صاحبنظران است.
وی درباره وضعیت استان کردستان گفت: در کردستان برخلاف برخی از استانهای دیگر کشور، عمده مسائل و حساسیتها، مذهبی نیست و اکثریت جامعه موضوع اختلاف شیعه و سنی را مسئله اصلی خود نمیدانند. در این استان با جمعیت یک میلیون و ۷۲۰ هزار نفر، ۸۲ درصد اهل سنت و ۱۸ درصد شیعه هستند اما اغلب مردم خود را یا شیعه، یا سنی و یا کرد میدانند و مسئله مذهبی پررنگ نیست.
پورذهبی با انتقاد از نسخههای کلی که برای همه استانها یکسان تدوین میشود افزود: نسخه وحدت باید متناسب با اقتضائات و شرایط هر استان باشد. در کردستان موضوع وحدت فراتر از مسائل مذهبی است و باید به وحدت رویهها، نگاهها، رفتارها و تقسیم مسئولیتها و حضور فعال در مقدرات کشور نیز توجه شود. نسخه وحدت باید از استانها برخیزد، چراکه این استانها هستند که درگیر مسائل میدانی هستند و نسخههای کلی از مرکز، هنگام اجرا در استانها تأثیرگذاری و کارآمدی لازم را ندارند.