بورس و فارکس

تداوم خروج پول از بورس، برای پنجمین روز معاملاتی پیاپی

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شاخص کل در پایان معاملات امروز با افت شدید 42٬779 واحد به سطح 2 میلیون و 768 هزار واحد رسید که معادل حدود 1.52 درصد کاهش نسبت به روز گذشته است.

شاخص کل هم‌وزن نیز حدود 9٬343 واحد معادل 1.12 درصد کاهش را تجربه کرد و در حوالی 827 هزار واحد قرار گرفت.

شاخص بورس ارتفاع 2.8 میلیون واحد را از دست داد

خالص پول حقیقی امروز منفی بوده و بیش از هزار و 100 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار خارج شد و در مقابل صندوق‌های درآمد ثابت با ورود بیش از 600 میلیارد تومان نقدینگی مواجه شد که نشان از ریسک‌گریزی سهامداران در این روزهای بورس دارد.

این در شرایطی است که بیشترین خروج پول حقیقی از صنایع صندوق‌ها، فلزات و بانکی‌ها رقم خورد و گروه‌های اطلاعات و ارتباطات، سرگرمی، کاغذ، میزبان ورود نقدینگی حقیقی بودند که البته در مقیاس کمتر از خروج‌ها قرار دارند.

بر اساس این گزارش، روند قوی نزولی در بازار سرمایه در حالی امروز به ثبت رسید که خروج نقدینگی حقیقی از نمادهای بزرگ بازار ادامه داشته که نشان‌دهنده فشار فروش زیاد بر تقاضا است.

همچنین نمادها و صنایع بزرگ‌تر همچنان بیشترین خروج نقدینگی را تجربه می‌کنند، در حالی که ورود محدود به برخی صنایع کوچک‌تر قابل مشاهده است.

خروج پول حقیقی نیز در حالی امروز برای پنجمین روز معاملاتی پیاپی ادامه داشت که نشان می‌دهد اعتماد عمومی سرمایه‌گذاران حقیقی کاهش یافته و آن‌ها به آینده بازار سهام خوش‌بین نیستند.

ابهامات مربوط به نرخ بهره بین‌بانکی، وضع مالیات بر معاملات یا سهامداری حقوقی‌ها، و همچنین بلاتکلیفی در سیاست‌های ارزی و ریالی دولت، فضای عدم اطمینان را در تالار شیشه‌ای افزایش داده است؛ و فعالان بازار سرمایه نگرانند که دولت برای جبران کسری بودجه به سمت فشار بیشتر بر بازار سرمایه برود.

از سوی دیگر پس از افت‌های پیاپی در هفته‌های گذشته، بازار سرمایه باز هم دچار رفتار هیجانی شده و هر افت جزئی باعث صف‌های فروش سریع‌تر می‌شود. ضمن این که شاخص کل با از دست دادن حمایت‌های تکنیکال قبلی، باعث ترس بیشتر بین سهامداران شده است.

این در حالی است که ارزش معاملات خرد همچنان پایین است (کمتر از 7 هزار میلیارد تومان)، که نشان‌دهنده ضعف تقاضا و کمبود خریدار در بازار است. این موضوع باعث شده سهامداران برای فروش دارایی‌های خود صف‌های فروش تشکیل دهند و نقدشوندگی بازار کاهش یابد.

علاوه بر این عملکرد ضعیف نمادهای شاخص‌ساز نیز موجب شده است تا کلیت بازار سرمایه در مسیر نزولی قرار بگیرد.

ضمن این که ناامیدی از تداوم حمایت سازمان بورس و بانک مرکزی هم دلیل دیگری بر افت بازار سهام به شمار می‌آید؛ چرا که بسیاری از فعالان بازار انتظار داشتند سازمان بورس یا نهادهای بالادستی برای حمایت از بازار یا حمایت از نقدینگی حقیقی‌ها اقدام کنند، اما تاکنون سیاست مشخص یا تزریق نقدینگی موثری مشاهده نشده و همین موضوع به ناامیدی دامن زده است.

در مجموع باید گفت از دست رفتن سطح 2 میلیون و 800 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در روز جاری(که یک حمایت روانی و تکنیکال مهم محسوب می‌شد)، زنگ خطر مهمی برای ادامه روند نزولی بازار است.

از این رو حمایت‌های تکنیکال پیش‌ روی شاخص کل بورس محدوده 2٬730٬000 تا 2٬750٬000 واحد است که این محدوده در ماه‌های گذشته چند بار نقش حمایت کوتاه‌مدت داشته است؛ اگر این سطح حفظ شود، احتمال بازگشت موقت شاخص بورس وجود دارد.

در هر حال شکست سطح 2.8 میلیون واحدی شاخص بورس به پایین به‌معنای تغییر روند میان‌مدت بازار از صعودی به اصلاحی است؛ و در صورت شکست حمایت 2.73 میلیون واحدی، احتمال حرکت شاخص تا 2.65 و حتی 2.5 میلیون وجود دارد. هر چند که واکنش بازار سهام به این سطوح وابسته به ورود پول حقیقی، سیاست‌های دولت و حمایت حقوقی‌ها است.

انتهای پیام/

 

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023