افزایش نرخ غذای دانشجویان پزشکی تا ۳هزار تومان در هر وعده

دکتر عبدالرضا دیانی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد افزایش نرخ غذای دانشجویی در سال تحصیلی جدید گفت: سال گذشته غذای دانشجویی افزایش قیمت نداشت و در حال حاضر حدود ۱۰ هزار تومان از دانشجویان بابت غذای دانشجویی گرفته میشود. یک قانون نانوشتهای وجود داشته که حدود ۱۵ درصد از قیمت تمامشده غذا را دانشجو پرداخت میکند. با این حال با توجه به مسائل مختلف قیمت کار دانشجویی سال گذشته دو بار افزایش پیدا کرد و از ۱۵ و ۱۸ هزار تومان به ۳۰ و ۴۰ هزار تومان رسیده است.
مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه به دلیل گرانی و تورم افزایش قیمت تغذیه غیر قابل اجتناب است، ادامه داد: در جلسات شیوههای مختلف و اعداد متفاوتی برای افزایش نرخ غذا پیشنهاد شده بود. اگر بنا بود که بر اساس قیمتهای روز افزایش قیمت داشته باشیم، نرخ غذا افزایش زیادی پیدا میکرد و ممکن بود بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان نرخ غذا افزایش پیدا کند. با توجه به اینکه برخی دانشجویان استطاعت پرداخت این هزینهها را ندارند، افزایش اندک نرخ غذای دانشجویی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه هنوز میزان دقیق افزایش نرخ غذای دانشجویی مشخص نشده است، خاطر نشان کرد: بین ۲ تا ۳ هزار تومان نرخ غذای دانشجویی در هر وعده افزایش خواهد داشت. برای مثال اگر هزینه وعده صبحانه ۴ هزار تومان باشد، با افزایش قیمت به حدود ۶ هزار تومان خواهد رسید. اعداد و ارقام نهایی به زودی ابلاغ خواهد شد.
دیانی با تاکید بر اینکه وضعیت غذای دانشجویان اصلاً مطلوب ما نیست، گفت: در بسیاری از دانشگاهها غذای خوبی سرو نمیشود و مشکلات زیادی در این زمینه وجود دارد.
دانشگاهها بهانه و توجیهی برای کیفیت پایین غذا ندارند
دیانی با اشاره به اختصاص ۷ همت برای بدهی غذای دانشجویان گفت: پیش از این بر اساس مصوبه هیئت دولت ۷ همت بدهی غذای دانشجویان به دانشگاههای وزارتین علوم و بهداشت اختصاص داده شد. بنابراین در حال حاضر دانشگاهها بدهی بابت غذای دانشجویی نداشته و بهانه و توجیهی برای کیفیت کم غذا به دلیل بدهی غذای دانشجویی ندارند و میتوانیم برای آینده برنامهریزی کنیم.
حضور نماینده معاونت فرهنگی دانشجویی و شورای صنفی دانشجویان در فرآیند طبخ و توزیع غذا
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت نظارت بر تغدیه دانشجویی گفت: از دانشگاهها خواسته شده که ناظر معاونت فرهنگی دانشجویی مرتبط با رشته تخصصی تغذیه در سلف دانشگاه و هنگام طبخ و توزیع غذا حضور داشته و بر این روند نظارت کند.
وی ادامه داد: همچنین از شورای صنفی دانشجویان نیز خواستهایم که در این فرآیند حضور ویژه داشته باشند و دبیر شورای صنفی یا رابط شورا در آشپزخانهها با حضور در آشپزخانهها هر وعده غذایی را تأیید کنند. چک لیستی هم در اختیار آنها قرار داده شده و بسیاری از دانشگاهها مثل دانشگاه علوم پزشکی ایران این چکلیست که شامل ۱۵ آیتم است را تکمیل و برای ما ارسال میکنند.
راهاندازی آشپزخانه صنعتی در دانشگاه ۳۰ درصد صرفهجویی به همراه دارد
دیانی با اشاره به اهمیت آشپزخانههای صنعتی در افزایش کیفیت غذا گفت: برآورد کردیم در صورتی که آشپزخانه صنعتی و کترینگ مرکزی در دانشگاهها راهاندازی شود، در مصرف انرژی، مصرف مواد مصرفی، کاهش دورریز و هزینههای پرسنل ۳۰ درصد صرفهجویی میشود. به همین دلیل به همه دانشگاهها توصیه شده که کترینگ مرکزی راهاندازی کنند تا غذای مورد نیاز بخشهای مختلف دانشگاه و همچنین بیمارستان دانشگاه را نیز بتوانند با کیفیت بالا تأمین کنند.
وی افزود: برخی دانشگاهها این اقدام را انجام دادند و برخی دانشگاهها نیز که آشپزخانه نیمه صنعتی داشتند، حمایت کردیم که بتوانند این اقدام را انجام دهند.
مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت در مورد افزایش تعداد آشپزخانههای صنعتی در یک سال گذشته گفت: در یک سال گذشته یک یا دو دانشگاه علوم پزشکی به دانشگاههای دارای آشپزخانه صنعتی اضافه شده است. روند صنعتیسازی آشپزخانهها روند طولانی است و دارای چک لیست است و باید تعداد مشخصی ابزار و وسایل بر اساس میزان طبخ غذا داشته باشند. برخی دانشگاهها در حال تهیه آن هستند و هنوز به چک لیست نهایی نرسیدهاند ولی حرکت به سمت صنعتی سازی آشپزخانهها در دانشگاههای کشور آغاز شده است.