تدوین سیاستهای تعامل دولت و حوزههای علمیه ضروری است

به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین سید علی عماد ظهر سه شنبه در جلسه شورای معاونین حوزههای علمیه خواهران ضمن قدردانی از شهدا و رزمندگان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، اظهار کرد: جایگاه مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت صرفاً نقش نمادی و رابطی ندارد و نیازمند تدوین سیاستها و راهبردهای مشخصی است.
مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت افزود: ابتدا باید اصول، سیاستها، ضوابط و قواعد تعامل میان دولت و روحانیت تعریف و تدوین شود، سپس الگوی تعامل با رویکرد دستگاههای متناظر تعیین و در نهایت برنامه جامع و مشترکی بر اساس سیاستهای موجود شکل گیرد ضمن اینکه در دهه ۸۰ به ظرفیتها و اولویتهای دستگاههای اجرایی دولت پرداخته شده تا ضعفها شناسایی شود.
حجتالاسلام والمسلمین عماد همچنین به اقتضائات تعامل حوزههای علمیه و دولت و سوابق برنامههای اجرایی در دولتهای گذشته اشاره کرد و گفت: ضروری است فهرستی از انتظارات و مأموریتهای حوزههای علمیه و دولت تهیه شود تا با شناخت ظرفیتها و توقعات دو طرف، به تعامل جامع و مشترک دست یابیم.
مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت ادامه داد: برگزاری شوراهای مشورتی و تشکیل کارگروههای علمی و تخصصی از جمله اقدامات انجام شده برای تحقق این هدف است.
وی با اشاره به پراکندگی مراکز حوزوی از جمله حوزههای علمیه خراسان، اصفهان، حوزههای برادران، خواهران و جامعهالزهرا، این مسئله را مانعی برای تعامل جامع دانست و افزود: مشکل همکاری و استخدام روحانیون در آموزش و پرورش به وزارت آموزش و پرورش برنمیگردد بلکه سازمان استخدامی کشور است که چالشهایی را برای حوزه و دولت ایجاد کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین عماد در پایان بر ضرورت شناسایی و معرفی کارشناسان متبحر از سوی مراکز حوزوی به هر یک از نهادهای دولتی تاکید کرد تا ظرفیتها و تعاملات طرفین بهتر شناخته و تقویت شود.