بین‌المللی

قیام عاشورا و نماد مقاومت؛ نبرد جبهه حسینی و جبهه یزیدی تمام شدنی نیست

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل، الناز رحمت نژاد: قیام عاشورا نماد «مقاومت» است؛ امام حسین (علیه السلام) و یارانشان با ایستادگی در مقابل ظلم و زورگویی، نام خودشان در تاریخ را به عنوان «الگوی مقاومت» ثبت کردند. امام و یارانش چهره منافق را رسوا و باطل را معرفی کرده و روحیه شهادت طلبی را احیا کردند. با نگاهی به تاریخ درمی‌یابیم که قیام عاشورا راه را برای نهضت‌های مختلفی از جمله قیام توابین، مختار و زید بن علی هموار کرد. در جهان معاصر نیز مقاومت، الگویی در نبرد حق طلبانه با رژیم صهیونیستی است؛ فوکویاما می‌گوید: «شیعه پرنده‌ای است که بالاتر از تیررس ما (غرب) پرواز می‌کند. این پرنده ۲ بال سبز و سرخ دارد که بال سبز آن مهدویت و عدالت خواهی و بال سرخ آن عاشورا و شهادت طلبی است. این پرنده زرهی به تن دارد که آن زره ولایت فقیه است.»

وقوع انقلاب اسلامی و پیروزی انقلابیون بر رژیم شاهنشاهی، مقاومت نیروهای ایرانی در برابر تجاوزات بعثی‌های عراقی و ایستادگی گروه‌های مقاومت اسلامی حزب الله لبنان، انصارالله یمن، حشد شعبی عراق و حماس و جهاد اسلامی فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی از نمونه‌های بارز مقاومت در دوران معاصر است.

روحیه عاشورایی در دوران ۸ سال دفاع مقدس باعث پیروزی نیروهای ایرانی در برابر دشمنی شد که تا بن دندان مسلح بود. چنانچه امام راحل مطرح کردند: «ما مثل حسین (ع) در جنگ وارد شدیم و مثل حسین (ع) باید به شهادت برسیم.» همچنین پرفسور بیل آمریکایی در ایام جنگ تحمیلی طی سخنانی در کشور کویت گفته بود: «یکی از عوامل ادامه انقلاب اسلامی ایران، شهادت طلبی است.»

به گفته جان ال اسپوزتیو، انقلاب ۱۹۷۸-۱۹۷۹ ایرانیان بر جهان اسلام و جهان عرب تأثیر اساسی داشته است. برای بعضی این انقلاب، منبع الهام و تحرک بوده بوده است.

جوانان جنوب لبنان با تأثیر پذیری از انقلاب ایران و الهام گرفتن از قیام امام حسین (علیه السلام) در برابر دشمن صهیونیستی_آمریکایی ایستادگی و مقاومت کردند. شهید سید حسن نصرالله گفته است: «از واقعه کربلا برای ساختن آخرت خود بهره می‌گیریم و می‌توانیم پیروزی که امام حسین (ع) و یارانش به دست آوردند را تکرار کنیم.» دبیرکل سابق حزب الله لبنان در سخنان خود بر افکار برگرفته از قیام عاشورا تاکید می‌کند که ما به حسین می‌گوئیم لبیک یا حسین، با روح و جان و فرزندان و دارایی‌مان لبیک می‌گوئیم و ما خلف وعده نمی‌کنیم، با حسین هستیم و هر روز موضعی که حسین در تاریخ آن را جاودانه ساخت، تکرار می‌کنیم و به طاغوتیان و مفسدان و به تمامی کسانی که دل به شکست ما بسته‌اند، می‌گوئیم: «هیهات من الذلة.»

احمد الامام نماینده ویژه فرهنگی انصارالله یمن در ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، امام حسین (علیه السلام) را الگوی قیام در برابر دشمنان خدا می‌داند و می‌گوید که مقاومت مردم ایران، لبنان، یمن، عراق و فلسطین در برابر رژیم اشغالگر قدس و آمریکا بر اساس قیام حسین (علیه السلام) شکل گرفته است.

او تاکید می‌کند که امام حسین (علیه السلام) یک مدرسه کامل نه تنها برای مسلمانان بلکه برای بشریت است. این مدرسه درس‌ها و عبرت‌هایی دارد که در هر عصر و زمانی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. حرکت و قیام امام بر اساس قرآن بود. ایشان آزادگی و وفای به عهد را به جهانیان آموختند. بشریت به وفای عهد نیاز دارد. امام حسین (علیه السلام)، رهبری الهام‌بخش و شجاع است.

عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله یمن نیز معتقد است که دین مشترک ما، دین اسلام، ما را بر آن می‌دارد که مانند امام حسین (علیه السلام) در مقابل دشمن ایستادگی کنیم. همین تفکر عاشورایی سبب شد یمن ۸ سال در مقابل تجاوز عربستان که تحت حمایت آمریکا نیز قرار داشت، مقاومت کند و نه تنها متحمل شکست نشد بلکه ریاض را مجبور کرد درصدد پایان دادن به جنگ علیه یمن باشد.

شیخ اکرم کعبی، دبیرکل نجبای عراق از گروه‌های تشکیل دهنده «حشد شعبی» گفته است که ما خود را شاگرد مکتب حضرت امام خمینی (ره) می‌دانیم و ایمان داریم که با اتکای به خداوند متعال، می‌توان سرزمین‌های اسلامی را از اسارت عوامل استکبار جهانی رها کرد.

تنها شیعیان از واقعه عاشورا الهام نگرفته‌اند! بلکه نهضت‌هایی در جهان وجود دارند که از حادثه و پیام‌های عاشورا تأثیر گرفته و امام حسین (علیه السلام) و مقاومت ایشان را الگویی برای مبارزه خود علیه ظلم بیان کرده‌اند؛ گاندی، رهبر معنوی هند، از امام حسین (ع) به عنوان سرمشقی برای مردم هند یاد می‌کند و می‌گوید که من زندگی امام حسین (علیه السلام) آن شهید بزرگ اسلام را به دقت خوانده‌ام و توجه کافی به صفحات کربلا نموده‌ام و بر من روشن شده است که اگر هندوستان بخواهد یک کشور پیروز گردد، بایستی از سرمشق امام حسین (علیه السلام) پیروی کند.

محمد جناح فرمانده اعظم پاکستان نیز درباره قیام امام حسین (علیه السلام) و الگوپذیری جامعه اسلامی از این واقعه عنوان کرده است که هیچ نمونه‌ای از شجاعت بهتر از آنکه امام حسین (ع) از لحاظ فداکاری و تصور نشان داد در عالم پیدا نمی‌شود. به عقیده من تمام مسلمانان باید از سرمشق این شهیدی که خود را در سرزمین عراق قربانی کرد، پیروی نمایند.

ادواردو در خانواده آنیلی که خاندانی با نفوذ در کشور ایتالیا بود، متولد شد. او پس از آشنایی با دین اسلام، پیرو مکتب عاشورا شد. ادواردو برای تحصیلات دینی به قم آمد اما توسط صهیونیست‌ها به شهادت رسید. دیانا ترون گوسو نیز یک شهروند آمریکایی است که چند سال قبل مسلمان شد و نام «هاجر حسینی» را برای خود انتخاب کرد. او امام حسین (علیه السلام) را عامل اصلی ایمان آوردن خود به اسلام معرفی کرده است.

واقعه عاشورا و قیام امام حسین (علیه السلام) نه یک رویداد تاریخی بلکه درسی برای همه نسل‌ها از همه ادیان و مذاهب است که یاد می‌دهد در برابر ظلم و ستم باید ایستادگی و برای آزادی و عدالت باید تلاش کرد. مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فرمودند که جبهه حسینی و جبهه یزیدی کارزاری تمام نشدنی است. این کارزار در دوران شمشیر و نیزه یک جور است و در دوران اتم و هوش مصنوعی جور دیگر.»

قیام امام حسین (علیه السلام) و ایستادگی در برابر رژیم جعلی صهیونیستی شباهت‌هایی با هم دارد. حضرت در کربلا علیه ظلم یزید قیام کردند و مبارزه با رژیم اشغالگر قدس قیامی علیه ظلم صهیونیست‌ها نسبت به مظلومان جهان است. امام حسین (علیه السلام) و یاران باوفایش جان خود را برای حفظ اصول و ارزش‌های اسلامی فدا کردند و در مبارزه با رژیم صهیونیستی نیز بسیاری از افراد جان خود را در راه آزادی و حقوق مردم فلسطین و دفاع از مظلوم فدا می‌کنند. این شباهت‌ها نشان می‌دهد که مبارزه برای حق و عدالت، چه در زمان امام حسین (علیه السلام) و چه در عصر حاضر، همچنان ادامه دارد و الهام‌بخش نسل‌های مختلف است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023