خانواده و سبک زندگی

زنان در بحران جنگ می‌توانند در افزایش تاب‌آوری جامعه موثر باشند

به گزارش خبرنگار مهر، نشست زنانه زیستن جنگ (چانه‌زنی ساختارهای اجتماع) به همت خبرگزاری مهر با همکاری مجمع زنان آینده‌ساز ایران، اندیشکده رسانه و جامعه و مجمع بانوان تمدن‌ساز برگزار شد.

در این نشست سوده نجفی عضو شورای شهر تهران، فاطمه محمدی، سیاست‌پژوه حوزه‌های اجتماعی زنان و خانواده و سیده فاطمه نعمتی مدیر اندیشکده رسانه و جامعه به ایراد سخنرانی پرداختند.

سوده نجفی در این نشست با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بیان کرد: کشور ما امروز در شرایط ویژه ای قرار گرفته است و جنگ‌های نیابتی مختلفی در کشورهای اطراف در جریان است. از سوی دیگر فشارهای ناشی از تحریم‌های اقتصادی بر ملت ما وارد می‌شود. و این موجب شده است که زنان بیشترین بار را تحمل کنند.

وی افزود: زنان ما در چنین شرایطی با تاب‌آوری خود نقش ویژه‌ای ایفا کرده است. زنان ما با حس عاطفه و قدرت همدلی، تاب‌آوری و حس مادرانه خود بسیار مؤثر هستند.

وی در ادامه با اشاره به شجاعت زنان در جنگ ۱۲ روزه بیان کرد: زنان ما به تاسی از حضرت زینب که در مجلس یزید نقش روشنگری خود را به خوبی ایفا کردند، در چنین شرایطی موفق عمل کردند.

زنان باید از حالت منفعل به کنشگر تبدیل شوند

فاطمه نعمتی، مدیر اندیشکده رسانه و جامعه در ادامه در خصوص روایت‌های عمومی از جنگ عنوان کرد: در حال حاضر پیامدهای ابتدایی جنگ اهمیت دارد و مسائل دیگر مانند نقش زنان کمتر دیده می‌شود.

وی افزود: این جنگ دارای غافل‌گیری محض بود. در جنگ زمینی افراد به گونه‌ای درگیر می‌شود اما در جنگ هوایی ابتدا افراد درگیر نیستند اما رفته رفته تک تک افراد نقش مؤثری می‌یابند.

وی در ادامه گفت: زنان علاوه بر حفظ آرامش در خانواده برای فرزندان خانواده باید تعریف درستی از جنگ و دفاع و دشمن ارائه شود. رسانه‌ها در آموزش از مادران عقب‌تر هستند. اینکه یک مادر بداند در شرایط انفجار باید با فرزند خود چطور برخورد کند. یک کادر ترسیده چگونه می‌تواند فرزند خود را مدیریت کند.

نعمتی همچنین نکاتی در خصوص تبدیل کردن زنان از فرد منفعل به کنشگر نکاتی را بیان کرد.

انسجام اجتماعی ابتدایی در جنگ توسط زن‌ها شکل گرفت

فاطمه محمدی در خصوص انسجام اجتماعی و همبستگی ملی گفت: ما در چند سال اخیر در حوزه زنان بحران‌های جدی داشتیم که یکی از آن‌ها در حوزه عفاف و حجاب بود. اما جامعه زنان در حدی سربلند بود که حتی افرادی که در تقابل با حاکمیت بودند، دختران و زنانی را دیدیم که در حمایت از وطن ورود جدی کردند.

وی افزود: این انسجام اجتماعی ابتدایی توسط نسل جدید و اتفاقاً، زن‌ها شکل گرفت. زنان ما عقب ننشستند و با استواری و دل‌گرمی فضا را مدیریت کردند. مادرها در ابتدا فکر می‌کنند اول باید خانواده خود را محافظت کنند اما ما کسانی را دیدیم که اعلام می‌کردند ما چرا باید از بقیه متفاوت عمل کنیم و ابراز می‌کردند که بچه‌ها ما باید بدانند که ما تقابل با اسرائیل هستیم. حتی افرادی در خارج از کشور بودند اعلام همبستگی کردند.

وی در ادامه گفت: در این شرایط حاکمیت باید به نگاه زنانه این افراد احترام بگذارد و از آن بهره بگیرد. تصاویر یک زن آتش نشان بیشتر از بقیه دیده می‌شود. یک زن با کنش در صدا و سیما نماد مقاومت ایران می‌شود. زنی که مادر دو پسر است ولی نمی‌گوید من باید مراقب آن‌ها باشم.

محمدی همچنین با اشاره به وحدت و همدلی در کشور گفت: برخی اتفاقات سخت برکاتی دارد که فوق تصور است. ما در بالاترین حد از انسجام اجتماعی در کشور هستیم. اما نباید این جامعه دل‌بسته وطن را از دست بدهیم.

جنگ نشان داد که قوانین بین‌المللی دیگر کارکرد ندارد

زهره نیکفر نیز در این نشست با اشاره به اینکه نگاه بین‌المللی به این جنگ بیان کرد: در جریان اتفاقات اخیر اقتداری که سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی داشتند از بین رفت. این کشورها با دفاعشان از متجاوز به مردم دنیا اثبات کردند که قوانین بین المللی دیگر کارکردی نخواهد داشت.

وی افزود: آنچه در این دوره نماد مقاومت شد زنی در رسانه ملی بود که با صدایی زینب‌گونه توانست به دنیا القا کند که اثر رسانه می‌تواند در کنار قدرت نظامی باشد.

مشروح این نشست در روزهای آتی منتشر خواهد شد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023