کاظمی: خانواده، مهمترین پادمان و بنیاد برای حمایت از کودکان است

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از وزارت دادگستری، آئین اختتامیه کارگاه آموزشی مدل حمایت مددکاری طرح حمایت اجتماعی همه جانبه فعال از کودکانِ در موقعیت خیابان برگزار شد.
سید علی کاظمی دبیر مرجع ملی حقوق کودک در این مراسم، با تسلیت ایام ماه محرم و شهادت امام حسین علیه السلام و یاران با وفای ایشان، یاد و خاطره شهدای حمله ددمنشانه رژیم جعلی اسرائیل به کشورمان بخصوص کودکانی که در این تعرض وحشیانه به شهادت رسیدند را گرامی داشت.
کاظمی با تاکید بر اینکه به عنوان بخشی از بدنه دولت باید همه تلاش و امکانات خود را برای خدمت به مردم و رفع مشکلات جامعه به کار بگیریم، افزود: باید منطبق بر نص صریح قانون اساسی در مسیر رضایت حداکثری مردم و ایجاد شرایطی مناسب شأن و منزلت مردم کشورمان حرکت کنیم.
وی، یادگیری و آموزش مداوم در کنار حرکت مستمر و پایدار را با تاکید بر خدمت به مردم و کسب رضایت آنان ضروری برشمرد و گفت: کشور ما و مردم ایران شایسته بهترینها هستند، نباید کودکی در این کشور رنج بکشد، نباید کودکی به خاطر قصور ما دچار مشکل شود، از این حیث سال گذشته طرح ارزشمند و موفقی با حمایت و مشارکت صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل در کشورمان اجرا شد که امسال نیز با تاکید بر کودکان در موقعیت خیابان و حمایت از آنان اجرا میشود.
دبیر مرجع ملی حقوق کودک با اشاره به اینکه موضوع کودکان در موقعیت خیابان در گذر زمان تبدیل به معضلی بزرگ و لاینحل و با آسیبهای فراوان شده بود افزود: به همت همکارانمان در مرجع ملی حقوق کودک، دستگاههای ذیربط از جمله بهزیستی و شهرداری و دلسوزان و فعالان عرصه حقوق کودک، این موضوع با موفقیت حل شد.
وی با اشاره به انواع مختلف طرحها و اقدامات حمایتی از کودکان، حمایت حقمدار همهجانبه را بهترین و موفقترین الگوی حمایتی برشمرد که حقوق کودکان از جمله حق تحصیل، حق سلامت و حق بر هویت را مورد توجه قرار میدهد. این الگو همچنین توجه ویژهای به خانواده به عنوان مهمترین پادمان و بنیاد برای حمایت از کودکان دارد، یکی از علل مهم و بنیادین شکست طرحهای حمایتی قبلی از کودکان، بیتوجهی به موضوع خانواده بوده است.
کاظمی گفت: خانوادهها بخشی از راه حل و کمک حال ما برای حمایت از کودکان هستند. احترام به شأن کودک، رعایت حقوق آنان و توجه ویژه به خانواده به عنوان مهمترین عنصر در زندگی کودک از مهمترین عوامل موفقیت طرحهای حمایتی از کودکان است. کودک باید در یک بازه زمانی استاندارد از زنجیره فقر و آسیب رها شود که این مهم مستلزم توانمند شدن آنان است و این موضوع در مدل حمایتی حقمدار همهجانبه به طور کامل مد نظر و توجه قرار گرفته، این طرح باید توسط افراد توانمند در میدان عمل در سطح کشور اجرا و حمایت از کودک در خانواده به عنوان یک الگو معرفی معرفی شود.
دبیر مرجع ملی حقوق کودک گفت: مددکاران حاضر در این کارگاه آموزشی پیش قراولان حرکت جدید برای معنا بخشیدن به مفاهیم جدید و ارزشمند در حوزه حمایت از کودکان هستید و در این کارگاه روشها و راههای اجرایی شدن این حرکت آموزش داده میشود.
وی با تاکید بر همافزایی، همکاری و آموزش مداوم، بهروزرسانی مستمر دانش و اطلاعات مورد نیاز در حوزه حمایت از کودکان را امری ضروری در جهت نیل به اهداف تعیین شده برشمرد و اظهار امیدواری کرد که برگزاری این کارگاهها در ارتقای سطح دانش، دغدغه و مسئولیتپذیری برای حمایت از کودکان جامعه مفید باشد.
در این کارگاه دو روزه، آموزشهای تخصصی برای حمایت همه جانبه از کودکان در موقعیت خیابان به مددکاران اجتماعی ارائه میشود تا با همکاری خانوادههای جامعه هدف، شرایط زیست شرافتمندانه و بهره مندی از حقوق این کودکان در جامعه فراهم شود. این طرح قرار است ۱۱۰۰ نفر از کودکان کار و در موقعیت خیابان به همراه خانوادههای آنها در استان تهران را تحت پوشش قرار دهد.