مرزهای شرقی آماده پذیرایی از زائران اربعین؛ ۵۰۰ موکب راهاندازی میشود

خبرگزاری مهر – گروه استانها: در آستانه اربعین حسینی، سیستان و بلوچستان خود را برای میزبانی از زائران پاکستانی آماده میکند. این استان، دروازه شرقی ایران، قرنهاست که به فرهنگ میهماننوازی شهرت دارد و مردمانش با آغوشی باز، زائران امام حسین (ع) را گرامی میدارند. امسال نیز مانند سالهای گذشته، مردم سیستان و بلوچستان با تمام توان و حتی از سهم منازل خود، به زائران پاکستانی خدمترسانی میکنند. این میهماننوازی، نمادی از محبت، غیرت و کرامت مردمی است که با وجود سختیها و چالشها، همچنان به سنت حسنه خود پایبند هستند.
زائران پاکستانی برای رسیدن به ایران و شرکت در مراسم اربعین، سختیهای بسیاری را متحمل میشوند. آنها با عبور از مرزهای دشوار و طی مسافتهای طولانی، به عشق امام حسین (ع) و به امید میهماننوازی مردم ایران، به این سفر معنوی میآیند. این سفر، نه تنها یک تجربه مذهبی، بلکه نمادی از وحدت و همدلی بین دو ملت است.
اربعین؛ فرصتی ارزشمند برای تقویت همدلی ملت ایران و پاکستان
اربعین حسینی فرصت استثنایی را برای تقویت همبستگی بین مردم ایران و پاکستان فراهم میآورد. در شرایطی که جهان اسلام با چالشهای فراوانی مواجه است، این مراسم مذهبی به عنوان یک پل ارتباطی عمل میکند که دو ملت را به یکدیگر نزدیکتر میسازد.
در این گزارش، به بررسی آمادگیهای استان سیستان و بلوچستان برای میزبانی از زائران پاکستانی، سختیهای سفر زائران و اهمیت تقویت همبستگی میان دو ملت میپردازیم.
اربعین، نمادی از میهماننوازی و انسجام مردم سیستان و بلوچستان
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار مهر، اربعین را فراتر از یک مناسبت مذهبی دانست و آن را نمایشی عظیم از محبت، غیرت و کرامت مردمی توصیف کرد که قرنهاست با فرهنگ میهماننوازی آشنا هستند.
حجتالاسلام و المسلمین سعید جانآبادی، اظهار داشت: امسال نیز مانند سالهای گذشته، مردم استان با آغوشی باز از زائران اربعین به ویژه زائران پاکستانی، در مرزهای میرجاوه و ریمدان میزبانی میکنند.
جانآبادی تأکید کرد: این میهماننوازی، صرفاً یک اقدام خدماتی نیست، بلکه بیعتی دوباره با گفتمان مقاومت است.
اربعین فرصتی برای نمایش مهمان نوازی مردم سیستان و بلوچستان به جهانیان
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: مردم استان، با تمام توان و حتی از سهم منازل خود، به زائران خدمترسانی میکنند تا میهماننوازی خود را به جهانیان ثابت کنند.
وی همچنین از ایجاد غرفههای فرهنگی در اماکن و سراها برای ارائه خدمات فرهنگی به زائران پاکستانی خبر داد و گفت: امسال نیز مانند سالهای گذشته، ۷۰ مبلغ پاکستانی و مترجم در مناطق مختلف استان مستقر خواهند شد تا خدمات فرهنگی خود را به زائران ارائه دهند و در کنار آنها باشند.
جانآبادی در پایان ابراز امیدواری کرد که این میهماننوازی، نمادی از وحدت و همدلی بین مردم ایران و پاکستان باشد و توفیق خدمترسانی به زائران اربعین شامل حال مردم استان شود. شیعه و سنی، دست در دست هم، از زائران پاکستانی به نحو احسن پذیرایی خواهند کرد.
آمادگی کامل سیستان و بلوچستان برای میزبانی از زائران پاکستانی اربعین حسینی
دبیر ستاد مردمی اربعین سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: هماهنگیهای لازم با دستگاههای مربوطه برای بسیج امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی داوطلب انجام شده است. عملیات خدمترسانی به زائران از پنجم ماه صفر آغاز میشود که تاریخ شروع به کار موکبها در سراسر استان است.
پذیرایی و خدمت رسانی به زوار پاکستانی در ۱۱ نقطه سیستان و بلوچستان
رامین بختیاری تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان امسال نیز همچون سالهای گذشته آماده پذیرایی از زوار پاکستانی اربعین حسینی است که برای این منظور و میزبانی شایسته از زائران سیدالشهدا (ع)، در ۱۱ نقطه استان خدمترسانی انجام میشود.
بختیاری افزود: امسال شهرهای میرجاوه، خاش، زاهدان، نیکشهر، کنارک، ایرانشهر، چابهار و دشتیاری و بخشهای سفیدآبه، بزمان و نصرتآباد، میزبان زائران پاکستانی اربعین حسینی خواهند بود.
حدود ۵۰۰ موکب خدمت رسانی در سراسر استان آماده پذیرایی درخور شأن از مهمانان پاکستانی
وی اظهار داشت: در هر شهر، یک تا پنج نقطه برای اسکان زائران در نظر گرفته شده و در هر نقطه، حدود ۲۰ موکب پذیرایی و خدمترسان، آماده ارائه خدمات به زائران امام حسین (ع) هستند.
بختیاری در پایان گفت: همچنین، ۱۳ موکب از شهرهای مختلف سیستان و بلوچستان در کشور عراق حضور خواهند یافت تا خدماترسانی به زائران را در خارج از کشور نیز انجام دهند.
براساس این گزارش؛ شور پذیرایی از زوار پاکستانی این روزها استان سیستان و بلوچستان را فرا گرفته است و مرزداران شرقی خود را برای خدمترسانی به زوار آماده میکنند.