اخبار استان‌ها

مهلت ۱۵ روزه برای اصناف کهگیلویه برای تعیین تکلیف واحدهای صنفی غیرمجاز

مصطفی قدیمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اتحادیه‌های صنفی کهگیلویه موظف شدند ظرف مدت پانزده روز نسبت به شناسایی و تعیین تکلیف کلیه واحدهای صنفی بدون پروانه کسب و منقضی تحت پوشش خود برابر ماده ۲۷ قانون نظام صنفی اقدام و لیست آنها را به دبیرخانه کمیسیون نظارت ارسال کنند.

وی با اشاره به اهمیت درج قیمت روی کالا، اظهار کرد: بر اساس ماده ۶۵ قانون نظام صنفی واحدهای صنفی ارائه کننده کالا و خدمات ملزم و مکلف هستند که قیمت کالاها و خدمات خود را به طور واضح و روشن در معرض دید مشتریان قرار دهند.

رئیس اداره اتاق اصناف کهگیلویه با اشاره به اینکه عدم درج قیمت بر روی کالا منشأ و مقدمه اصلی و شروع تخلفات صنفی از جمله گران‌فروشی است، افزود: درج قیمت بر روی کالا از سوی واحد تولید کننده دلیلی برای عدم درج قیمت توسط واحد صنفی نیست.

وی بیان کرد: رؤسای اتحادیه‌های صنفی می‌بایست ظرف مدت پانزده روز کلیه واحدهای صنفی تحت پوشش را ملزم تا نسبت به به درج قیمت واقعی روی کالا اقدام نمایند.

قدیمی با اشاره به اینکه مطابق قانون نظام صنفی نصب پروانه کسب در محل کسب الزامی است، ابراز کرد: رؤسای اتحادیه‌های صنفی موظفند تمامی متصدیان واحدهای صنفی تحت پوشش خود را ملزم نمایند که پروانه کسب خود را در محل کسب و در معرض دید عموم نصب کنند.

وی در خصوص گواهی احکام تجارت و کسب کار بیان کرد: بر اساس بند الف ماده ۳ آئین نامه اجرایی نحوه صدور و تمدید پروانه کسب «موضوع ماده ۱۲ قانون نظام صنفی کشور مصوب سال ۱۳۹۲» یکی از شرایط عمومی لازم برای صدور و تمدید پروانه کسب صنفی گواهی گذراندن دوره آموزشی احکام تجارت و کسب و کار بر اساس چارچوب دستورالعمل چگونگی برگزاری دوره‌های آموزشی احکام تجارت و کسب کار «موضوع ماده ۱۴ آئین نامه اجرایی ماده ۱۲ قانون نظام صنفی» به منظور کسب آمادگی و ارتقا سطح دانش آگاهی متصدیان واحدهای صنفی است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه گفت: در این راستا رئیس اتاق اصناف موظف به صدور هر گواهینامه دوره آموزشی مشروط به طی کامل فرآیندها و رعایت ضوابط قانونی دستورالعمل است.

وی تصریح کرد: بر اساس تبصره ۲ ماده ۲۰ مکرر اصلاحیه قانون نظام صنفی کشور تمامی پرداخت‌های واحدهای صنفی اعم از وجوه قانونی «هزینه‌های صدور، تمدید، تغییر رسته، تغییر نشانی و حق عضویت سالیانه» و کمک‌های دریافتی «همیاری بابت کمک به اتحادیه، آموزش و یا تهیه ساختمان» می‌بایست صرفاً فقط از طریق سامانه وصول مطالبات صنفی و سامانه نوین اصناف پرداخت و دریافت هرگونه وجه خارج از سامانه مذکور تخلف محسوب می‌شود.

قدمی افزود: بر اساس قانون نظام صنفی، مسئولیت‌ها و اختیارات قانونی برای اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی، تعریف و پیش‌بینی شد و تشکیل نظارت، اجرا و برنامه‌ریزی در بخش‌های مرتبط با بازار با نظارت حاکمیتی بر عهده اتاق اصناف و اتحادیه‌ها گذاشته شده و جلوگیری و بررسی تخلفات صنفی مربوط به فصل هشتم قانون نظام صنفی از وظایف آنها است.

رئیس اداره صمت کهگیلویه ادامه داد: امیدواریم اتحادیه‌های صنفی با تعامل و استفاده از اختیارات و ظرفیت‌های تعریف شده قانونی، جهت جلوگیری از بی نظمی و ایجاد تعادل و ثبات در بازار، موضوعات مطروحه را به صورت ویژه در دستور کار قرار دهند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023