فرهنگ و هنر

حال‌وهوای این روزهای آلبوم‌ها در فضای مجازی؛ «تولید» در سکوت!

به گزارش خبرنگار مهر، شرایط این روزهای موسیقی به دلیل هم‌زمانی با ایام سوگواری ماه‌های گرامی محرم و صفر به طور معمول این سال‌ها در روندی قرار گرفته که برگزاری کنسرت ها تا ۲ ماه متوقف است و به غیر از چند اجرای مناسبتی که آن هم در این سال ها روند باثباتی نداشته، عملا در حوزه برگزاری اجراهای موسیقی شاهد سکوتی هستیم که اتفاقات مربوط به جنگ ۱۲ روزه و شرایط بسیار ویژه ای که در حوزه های اجتماعی و فرهنگی به وجود آمده این سکوت را ۲ چندان کرده و اهالی موسیقی یا مشغول استراحت هستند یا عمده فعالیت های خود را متمرکز بر تولید کرده اند.

البته در این مسیر هستند خوانندگان و گروه هایی که به واسطه برنامه ریزی های قبلی، مجموعه کنسرت هایی را هم در خارج از کشور برگزار می کنند. چارچوبی که در برخی مواقع هم با ماجرای جنگ هم زمانی پیدا کرد و برخی از هنرمندان را در موضوع واکنش به این شرایط ویژه و برخی را هم به سکوتی معنا دار هدایت کرد که طبیعتا گذشت تاریخ می تواند دربرگیرنده نکات مهمی در این زمینه باشد.

به هر ترتیب ماجرای تولید در سکوت موسیقایی حاکم بر کشور همچنان ادامه دارد، اما تعدادی از هنرمندان فعال این عرصه در تلاشند تا با وجود تمام ضررها و زیان هایی که حضور در مارکتینک فروش محصولات موسیقایی کشورمان برایشان به وجود آمده همچنان به آینده امیدوار باشند و در سامانه های فروش اینرنتی محصولات موسیقایی برای ارائه و عرضه محصولاتشان اقداماتی کنند. اقداماتی که طبیعتا امیدی به بهبود آن نیست اما هرچه هست مسیر باریک با چراغ های کم سویی است که امید می رود با اصلاح برخی شرایط و البته شرایط دیگر شاهد فضای بهتری در حوزه فروش محصولات موسیقایی به ویژه در فضای مجازی باشیم.

آنچه می خوانید گزارشی اجمالی از برخی آلبوم ها و محصولات موسیقایی ارائه شده در فضای مجازی است که طی هفته های گذشته برای فروش به مخاطبان معرفی شده اند. محصولاتی که عمده آنها در حوزه های جدی تر موسیقی تولید شده اند و طبیعتا از جامعه مخاطب کمتری به نسبت موسیقی های سرگرم کننده برخوردار هستند.

حال‌وهوای این روزهای آلبوم‌ها در فضای مجازی؛ «تولید» در سکوت!

«مقتل خوانی»؛ انتشار یک آلبوم بی‌هیاهو به مناسبت محرم

«مقتل خوانی» عنوان یکی از آلبوم های جدیدی بود که طی روزهای گذشته به واسطه فرا رسیدن ایام گرامی محرم توسط انجمن موسیقی ایران با هنرمندی حسین علیشاپور و بامداد فلاحتی از رویداد «خیمه هنر» پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

محمدعلی مرآتی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران در مورد این آلبوم توضیح داد: این آلبوم در حقیقت ماحصل ویژه‌برنامه عاشورایی «خیمه هنر» است که به همت همکارانم در انجمن موسیقی ایران منتشر می‌شود. آغاز به کار تولید این پروژه نیز از یک سال قبل بوده که به تازگی و هم‌زمان با آغاز ماه محرم امسال به اتمام رسیده‌است. در این چارچوب حسین علیشاپور و بامداد فلاحتی ۲ آوازخوان باسابقه موسیقی اصیل ایرانی با بهره‌مندی از اشعار فخیم مرتبط با واقعه عاشورا به صورت تک‌خوانی و هم‌خوانی این اثر را خلق کرده‌اند.

در این آلبوم قطعات «باز این چه شورش است»، «یک قطره باران»، «تکیه بر نی»، «دریا»، «مجنون»، «نی‌نامه» و «جام شفق» با اشعاری از محتشم کاشانی، علی معلم، قیصر امین‌پور، رؤیا باقری، شاکر یزدی، شهاب‌الدین موسوی و حمیدرضا برقعی خوانده شده‌است.

حال‌وهوای این روزهای آلبوم‌ها در فضای مجازی؛ «تولید» در سکوت!

«برنده»؛ پروژه‌ای که رضا صادقی آن را به مردم بندرعباس هدیه داد

رضا صادقی از خوانندگان فعال موسیقی پاپ ایران که در چند هفته اخیر نیز فعالیت های موثری در ایجاد حس هم‌دلی و هم‌گرایی میان ایرانیان طی جنگ ۱۲ روزه داشت ماه گذشته بود که از تازه ترین آلبوم خود به نام «برنده» در قالب ۱۶ قطعه به صورت رایگان رونمایی کرد.

آلبوم «برنده» شامل ۱۶ قطعه به نام‌های «یه کاری کن»، «برنده»، «آدم شناس»، «دو دل»، «دلبر»، «به جهنم»، «موندگار»، «شکار»، «ایستگاه»، «ناز شستت»، «کفری»، «خط و نشون»، «آشوب»، «پاشو بیا»، «قسم» و «مثل اول» است.

رضا صادقی درباره این آلبوم که به تهیه کنندگی میلاد ماهان‌راد منتشر شده، نوشته است: «برای برنده شدن باید از خیلی برنده‌ها جلوتر بری، باید خسته‌ترین حالت ممکن، زانوهات نلرزه، باید صبور باشی و تشویق و ملامت‌ها رو، رد کنی و فقط به جلو نگاه کنی. برای برنده شدن باید، آباد و آگاه و آزاد باشی و از همه مهمتر بعد از مهر حضرت دوست، دوستان برنده‌ای داشته باشی که برای برنده شدنت با قلبشون همراهت باشن. ممنونم از خدای باورهام، خانواده صبورم، هواداران آگاهم و کمپانی لیما کنسرت، میلاد ماهان راد که مسیر سی ساله من رو باور داشت و برای هموار کردن ادامه مسیر از روح و قلب و همه توانش مایه گذاشت. با همه قلبم آلبوم برنده رو تقدیم می‌کنم به همه برنده‌ها مخصوصا مردم صبور و برنده بندرعباسم که در هر سختی و تلخی و آتش روزگار با قلبشان دوباره سبز می‌شوند. با امید اینکه این آلبوم خاطره‌ساز و ماندنی باشد. من کنارتم رفیق، میدونم سخته، میدونم تلخه، اما شک نکن «برنده‌ای»، ببین منو … باید برنده شیم، آگاه، آباد، آزاد.»

حال‌وهوای این روزهای آلبوم‌ها در فضای مجازی؛ «تولید» در سکوت!

«گل چهر»؛ از شنیدن اشعار کلاسیک تا آثار هوشنگ ابتهاج

یکی از آلبوم هایی که به تازگی در دسترس مخاطبان قرار گرفته اثری به نام «گلچهر» با موسیقی کاوه پیمان و خوانندگی محمد رضازاده است که در سبک موسیقی کلاسیک ایرانی منتشر شده است.

در توضیح این اثر آمده است: «آلبوم «گل چهر» اثری با آهنگسازی و تنظیم کاوه پیمان است. ۲ اثر نیز در این مجموعه وجود دارد که یکی از ساخته‌های شیدا و دیگری از ساخته‌های محمدرضا عطار نوازنده سنتور گروه است که کاوه پیمان آنها را برای گروه سازهای ایرانی تنظیم کرده است. آواز این مجموعه را محمد رضازاده خوانده است. این آلبوم در سبک کلاسیک ایرانی و شامل ۷ قطعه با اشعاری از هوشنگ ابتهاج، اقبال لاهوری و حافظ است.

اجرای این آلبوم توسط گروه «همنوازان ایران» ضبط شده است. این گروه علاوه بر کنسرت‌های متعدد با خوانندگانی چون علی زندوکیلی، وحید تاج و محمد ذاکرحسین، مقام نخست سی‌اُمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر (۱۳۹۳) را در کارنامه خود دارد.

«مقدمه دشتی»، «گلچهر»، «زجان خوشتر» با شعر عراقی، «سرشار» با شعر حافظ، «جوانان وطن» با شعر اقبال لاهوری، «دوش دوش» با مقدمه ای ساخته شده براساس اجرای حسین علیزاده، کیهان کلهر و همایون شجریان، «کوچه سار شب» قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.

حال‌وهوای این روزهای آلبوم‌ها در فضای مجازی؛ «تولید» در سکوت!

«گذرگاه آفتاب»؛ از تنهایی تا شوق دیدن و رسیدن با طعم ابهام

آلبوم «گذرگاه آفتاب» اثر محسن میرزایی هم عنوان یکی از مجموعه های تازه منتشر شده عرصه موسیقی است که محتوای آن به سیامک آقایی نوازنده و پژوهشگر شناخته شده موسیقی ایرانی تقدیم شده است.

این آلبوم مشتمل بر هشت قطعه موسیقایی به نام‌های «پیش درآمد»، «تک نوازی سنتور»، «می بینمت ز دور»، «تک نوازی عود»، «شوریده»، «تک نوازی سنتور»، «بیکران تنهایی»، «رهایی» است.

فاطمه دهقانی نوازنده عود، حسام عظیمی نوازنده تمبک و بندیر، مهران قاسمی نوازنده نی، سینا جهان آبادی نوازنده کمانچه، حسین رضایی نیا نوازنده دف و محسن میرزایی آهنگساز و نوازنده سنتور هنرمندانی هستند که در این آلبوم به عنوان نوازنده حضور دارند.

محسن میرزایی درباره این آلبوم نوشته است: «قطعات آلبوم پیش رو حدود سال های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۵ زمانی که دانشجوی مقطع کارشناسی بودم ساخته شد. تشویق های استاد عزیزم سیامک آقایی انگیزه ای شد تا قطعات این مجموعه را ضبط و منتشر کنم. اما هربار مشکلاتی مانع انجام این کار می شد. بعد از فراز و نشیب های بسیار ضبط این مجموعه در شهریور ۱۴۰۱ به پایان رسید. قطعات این مجموعه همواره برای من احساساتی متضاد به همراه دارد، از یاس و ناامیدی تا تلاش برای رهایی از تنهایی تا شوق دیدن و رسیدن … و تمامی این احساسات برای من همراه است با ابهام.»

حال‌وهوای این روزهای آلبوم‌ها در فضای مجازی؛ «تولید» در سکوت!

«تو»؛ وقتی بزرگان برای یک پروژه می نوازند

آلبوم «تو» نیز اثر دیگری به آهنگسازی جواد شاهی، شعر ایمان زندی و خوانندگی رادمهر علیپور است که به تازگی در حوزه موسیقی کلاسیک ایرانی پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

«سکوت شب»، «فراق»، «عبور»، «بعد از تو»، «رویای پروانه»، «تک نوازی تار»، «باتو»، «هیاهو»، «کهنه آیینه»، «دوستت دارم» قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.

ناصر رحیمی نوازنده فلوت، فرشید حفظی فرد نوازنده ابوا، محمدحسین پورمعین نوازنده کلارینت، علیرضا متوسلی نوازنده باسون، فرشاد شیخی نوازنده هورن، مازیار بازگیر نوازنده پیانو، علیرضا دریایی، دانیال جورابچی، امین عطایی نوازندگان ویولا و ویولن، کریم قربانی نوازنده ویولنسل، پورنگ پورشیرازی نوازنده کنترباس، متین عابدی نوازنده کنترباس، مجید درخشانی نوازنده تار، جواد شاهی نوازنده تار، بابک پیمانی نوازنده سازهای کوبه ای، ایمان زندی، امین سمواتی، عباس معالجی و فائزه زارع رفیع گروه هم آوایان نیز هنرمندان این پروژه را تشکیل می دهند.

حال‌وهوای این روزهای آلبوم‌ها در فضای مجازی؛ «تولید» در سکوت!

«عبور واژه‌ها و شطح یک عشق»؛ آلبومی که فخرالدینی برایش یادداشت نوشت

آلبوم «عبور واژه‌ها و شطح یک عشق» به آهنگسازی صیاد محمدی و تنظیم سینا رضازاده عنوان یکی از تازه ترین آثار موسیقایی در حوزه فروش محصولات موسیقایی است که طی روزهای گذشته در قالب هشت قطعه بی کلام با محوریت موسیقی کلاسیک ایران پیش روی شنوندگان قرار گرفته است.

«در رواق سکوت»، «هم آهنگ باران»، «میان ابر و آبی ها»، «برمدار جان تو»، «خطی ز دلتنگی»، «وسوسه عاشقی»، «درپای دار حلاج»، «شطح یک عشق» عنوان قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.

صیاد محمدی نوازنده تنبور، سینا رضازاده نوازنده شورانگیز، علیرضا خورشیدفر نوازنده کنترباس، کریم قربانی نوازنده ویولنسل، میثم مروستی نوازنده ویولن آلتو، سینا جهان آبادی نوازنده ویولن، زکریا یوسفی نوازنده دف و بندیر، نیما سرهنگی نوازنده تمبک نیز گروه نوازندگان این آلبوم را تشکیل می دهند.

فرهاد فخرالدینی موسیقی دان و آهنگساز شهیر کشورمان نیز درباره این اثر که ضبط آن بین سال های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۲ به طول انجامیده نوشته است: چندی پیش دوست گرامی و ارجمندم جناب آقای دکتر صیاد محمدی نمونه ای از کارهای هنری خود را به اینجانب مرحمت کردند. شنیدن این آثار برایم بسیار دلنشین بود، روانی ملودی ها و جمله بندی ها با نیروی آفرینش قابل تحسینی شکل گرفته بود. بی اختیار این انسان نجیب و شریف را که علاوه بر فعالیت های هنری اش یکی از خادمان پرکار رشته پزشکی نیز هست تحسین کردم. یقین دارم این اثر جدید ایشان هم با استقبال خوبی از جانب علاقه مندان به موسیقی مواجه خواهد شد.

حال‌وهوای این روزهای آلبوم‌ها در فضای مجازی؛ «تولید» در سکوت!

«کوی رندان»؛ یک دعوت نامه موسیقایی برای مکاشفه درون آدم‌ها

«کوی رندان» عنوان یکی از تازه‌ترین آلبوم‌های جدید حوزه موسیقی است که چندی پیش در قالب یک اثر بی‌کلام در حوزه موسیقی کلاسیک ایرانی در دسترس مخاطبان قرار گرفت.

«کوی رندان»، «سخن شوق»، «به یاد صبا»، «مستانه»، «ضرب افشان»، «هنگام وصال» آثاری هستند که در بخش اول آلبوم و «سپهر»، «مدهوش»، «افتان و خیزان»، «مست و حیران»، «بردرگه صاحبقران» عنوان آثار بخش دوم این مجموعه موسیقایی را تشکیل می‌دهند.

سهیل حسنوی آهنگساز و نوازنده سنتور، مرتضی مومنیان نوازنده تمبک نوازندگان و امید انصاری ضبط میکس و مسترینگ گروه اجرایی این آلبوم بی‌کلام را تشکیل می‌دهند.

سهیل حسنوی در توضیح این آلبوم نوشته است: «کوی رندان» شامل یازده قطعه تک‌نوازی سنتور است که از خلسه سه‌گاه آغاز می شود و با مدلاسیونی تدریجی، به آستان باشکوه چهارگاه گام می‌نهد. تمبک نیز با حضوری کوتاه اما موثر، برتنوع بافت صوتی می افزاید. این اثر، دعوتی است به تامل و مکاشفه و هر مضراب، کلامی است از ژرفای درون؛ آن جا که رندان خاموش‌اند و موسیقی بدون واسطه کلام سخن می‌گوید.

حال‌وهوای این روزهای آلبوم‌ها در فضای مجازی؛ «تولید» در سکوت!

«گاهی بی انتها»؛ قطعاتی برای گروه نوازی سه تار در یک آلبوم

آلبوم «آگاهی بی انتها» عنوان اثری بی کلام در قالب قطعاتی برای گروه نوازی سه تار با مدیریت پروژه رضا انسان است که طی این روزها در قالب ۱۰ قطعه موسیقایی منتشر شده اند.

«آفرینش»، «تک نوازی سه تار افشاری»، «چهارمضراب افشاری»، «تک نوازی سه تار – فرود به نفهت»، طلوع – اثر پرویز مشکاتیان»، «تک نوازی سه تار – دشتی»، «وصل جویبارها»، «تک نوازی سه تار ابوعطا»، «رامکلی»، «آگاهی بی انتها» قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شدند.

رضا انسان آهنگساز، تنظیم کننده و نوازنده سه تار و تارباس، مرجان خوش اندام نوازنده دف، دایره، کوزه و بم دف، ابوالفضل علی نیا نوازنده تمبک نیز گروه نوازندگان این آلبوم را تشکیل می‌دهند.

حال‌وهوای این روزهای آلبوم‌ها در فضای مجازی؛ «تولید» در سکوت!

«بیدادان»؛ علاقه مندان تارنوازی این آلبوم را گوش کنند

«بیدادان» نیز عنوان یکی دیگر از آثار منتشر شده در فرآیند توزیع و فروش محصولات موسیقایی است که در قالب یک اثر بی کلام مشتمل بر آثاری در حوزه موسیقی ردیف دستگاهی ایران منتشر شده است و در روزهای گذشته با هنرمندی علی بیدادان پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

«ابوعطا»، «دشتی»، «همایون»، «بیداد» و «بیات اصفهان» عنوان پنج قطعه‌ای هستند که در قالب تک نوازی تار به شنوندگان ارائه شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023