فرهنگ و هنر

از واکنش‌هایی جهانی به نسل‌کشی غزه تا اکران فیلمی که نذر کارگردانش بود

خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ «سینما» یکی از هنرهای هفت‌گانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویس‌ها و گروه‌های خبری رسانه‌ها به خود اختصاص می‌دهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذره‌بین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل می‌شوند.

سینما با ارائه داستان‌های جذاب، تصویرگری‌های بصری و پیام‌های فرهنگی، توانایی تأثیرگذاری عمیقی بر افراد دارد و این تأثیر ممکن است در ایجاد همدلی، تغییر دیدگاه‌ها، آموزش مفاهیم فرهنگی و حتی شکل‌گیری رفتارهای اجتماعی مؤثر باشد. در عین حال، تأثیرات مثبت و منفی بستگی به نوع محتوا و نحوه ارائه آن دارد. از آنجایی که تأثیر سینما بر مردم قابل توجه است و می‌تواند در شکل‌دهی افکار، احساسات و نگرش‌ها نقش به‌سزایی داشته باشد، ما نیز در خبرگزاری مهر درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیش‌روی مخاطبان قرار دهیم.

با وجودی که هفته گذشته به دلیل تقارن با ایام شهادت حضرت سیدالشهدا علیه السلام و یاران‌شان، سینماها تعطیل بود اما خبرهایی از سینما را در ادامه می‌خوانید.

خبرهایی از جشنواره فیلم کوتاه تهران

مهلت ارسال آثار به چهل‌ودومین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ تمدید شد. پیش از این مهلت ارسال آثار به جشنواره فیلم کوتاه تهران تا یکم مرداد ۱۴۰۴ اعلام شده بود که با اعلام دبیرخانه جشنواره تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ تمدید شده است.

در این دوره، تمرکز اصلی جشنواره بر روایت‌های خلاقانه با هویت فرهنگی، ملی و زیستی ایران است. فیلمسازان استان‌ها نیز می‌توانند بر اساس تجربه زیستی خود، جلوه‌هایی از فرهنگ، آیین و زندگی مردم را به تصویر بکشند.

برای نخستین بار بخش ویژه‌ای با عنوان «افق‌های نوظهور» به جشنواره افزوده شده است؛ این بخش به فیلمسازان نوپای خاورمیانه و شمال آفریقا اختصاص دارد و بستری برای نمایش صداهای تازه و خلاق این منطقه فراهم می‌کند.

شورای سیاستگذاری چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، در هفته‌ای که گذشت اعلام شدند که متشکل از محمد احسانی، حجت‌الله ایوبی، علیرضا تابش، مریم جلالی، بهروز شعیبی، محمدمهدی عسگرپور و سیدمحمدصادق موسوی هستند که با احکام جداگانه‌ای از سوی رائد فریدزاده معاون وزیر، رئیس سازمان سینمایی و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره، منصوب شدند.

ارزیابی ۱۰۰ طرح کودک و نوجوان در بنیاد فارابی

پس از آنکه اولویت‌های مشارکت و زمان‌بندی تولیدات فارابی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد در پایان مدت فراخوان مذکور، بیش از ۱۰۰ طرح و فیلمنامه کودک و نوجوان به بنیاد سینمایی فارابی رسید که متقاضی ساخت آثارشان با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی بودند.

در دوره جدید و براساس الگوهای متداول سرمایه‌گذاری، فیلمنامه‌های رسیده در مرحله نخست توسط یک کمیته پنج نفره با حضور کارشناسان معاونت فرهنگی بنیاد فارابی، از جهت ساختاری، محتوایی و انطباق با سیاست‌های بنیاد ارزیابی و اولویت‌بندی شدند و در نهایت از بین آثار رسیده فیلمنامه‌هایی که واجد امتیاز لازم برای راهیابی به مرحله بعد بودند، انتخاب شده و برای نخستین‌بار در این حوزه پیچینگ فیلمنامه‌های سینمای کودک در بنیاد سینمایی فارابی انجام شد.

داوران پس از استماع و بررسی ارائه فیلمنامه‌ها و ایده‌های متقاضیان، چهار اثر را واجد امتیاز لازم تشخیص دادند.

در مرحله پایانی از بین چهار اثر نهایی، با بررسی لیست عوامل پشت و مقابل دوربین، جدول برآورد هزینه‌ها، جدول زمانبندی تولید و لیست شرکای اقتصادی احتمالی فیلم‌های نهایی پذیرفته شده جهت مشارکت بنیاد سینمایی فارابی به زودی اعلام می شود.

دبیر جشنواره «سینماحقیقت» مشخص شد

رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی طی حکمی محمد حمیدی مقدم را به عنوان دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «سینماحقیقت» منصوب کرد.

محمد حمیدی‌مقدم به عنوان مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، دبیری شش دوره گذشته این جشنواره را نیز برعهده داشته است. نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» در آذر امسال برگزار می‌شود.

اکران فیلمی پس از ۱۸ سال که نذر کارگردانش بود/ ماجرای تسبیح پدر خسرو شکیبایی

چهارشنبه هفته گذشته، فیلم سینمایی «دلشکسته» به کارگردانی علی رویین‌تن پس از ۱۸ سال مجدداً در سالن سینما فردوس موزه سینمای ایران در ۲ سانس نمایش داده شد.

علی رویین‌تن کارگردان فیلم «دلشکسته»، پس از نمایش فیلم در صحبت های کوتاه و پرسش و پاسخی در حضور مخاطبان این اثر سینمایی گفت: هم من و هم مسئولان، همیشه در برابر مردم کم می‌آوریم. در گذشته، زمانی که این فیلم را ساختم، جوان‌ترین کارگردان سینما بودم؛ اکنون سال‌ها گذشته و احساس پیری می کنم. اما سپاسگزارم از اینکه پس از ۱۸ سال، دوباره ثابت کردید که این فیلم را دوست داشتید. دلم می‌خواهد آن آقایانی که این فیلم را ۲ سال توقیف کردند، الان حضور داشتند و می‌دیدند که مردم پس از سال ها چه استقبالی از این فیلم کردند. این فیلم حاصل عشق است؛ ماحصل دل‌های کسانی است که نه با پول و نه با قرارداد، بلکه با قلب خود وارد آن شدند.

وی به یکی از خاطرات پشت صحنه این فیلم اشاره و بیان کرد: برای صحنه تسبیح دست شهاب حسینی، آقای شاه‌ابراهیمی نزدیک به ۱۰۰ تسبیح برایم آورد، اما هیچ‌کدام مناسب نبودند. تا اینکه یک روز خسرو شکیبایی از من پرسید «علی، تسبیح آمد؟» و بعد که متوجه شد تسبیح انتخاب نشده گفت «تسبیح این فیلم با من است. یک تسبیح دارم که برای پدرم است». خسرو شکیبایی تسبیح شاه‌مقصودِ پدرش را آورد و همان تسبیح در فیلم استفاده شد. برای فینال فیلم به دنبال پارچه خاصی بودیم، اما هیچ طرحی مورد تأیید قرار نگرفت. تا اینکه به واسطه لطف یک دوست عزیز پارچه‌ای از حرم امام حسین (ع) برای سه روز به ما امانت داده شد.

رویین‌تن گفت: برای این فیلم کتک خوردم، فحش شنیدم و به‌هیچ‌وجه کسانی را که از سال ۱۳۸۸ تاکنون این اندازه من را آزار دادند، نمی‌بخشم. این فیلم نذر من بود. هیچ‌گاه ریالی بابت آن دریافت نکردم و ۳۰ درصد از مالکیت آن متعلق به من است.

واکنش‌های جدید به رژیم صهیونیستی و آمریکا / ترامپ رئیس جمهور من نیست

در هفته‌ای که گذشت، مایکل شنون با سخنانی کوتاه و در ۷ کلمه که به سرعت در فضای مجازی پخش شد، از به رسمیت شناختن ترامپ به عنوان رئیس جمهور خودداری کرد و گفت که او یک احمق تمام عیار است.

مایکل شنون بازیگر نامزد اسکار آمریکایی در مصاحبه‌ای که در مراسم فرش قرمز یک فیلم با بیان اینکه دونالد ترامپ را رئیس جمهور کشورش نمی‌داند، گفت: ترامپ یک احمق به تمام معناست. او رئیس جمهور من نیست و هیچ‌وقت او را رئیس جمهور ایالات متحده نمی‌نامم؛ هرگز این را نمی‌گویم.

همچنین، پل زانتز تهیه‌کننده و برادرزاده سائول زانتز فقید که همراه مایکل داگلاس، فیلم اسکاری «پرواز بر فراز آشیانه فاخته» میلوش فورمن را تهیه کرده بود، در پنجاه و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کارلووی‌واری (KVIFF) در جمهوری چک، به شدت از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا انتقاد کرد و سیاست‌های ترامپ را به باد انتقاد گرفت.

لانا دل ری خواننده مطرح آمریکایی با انتشار پستی در صفحه اجتماعی خود نوشت: هر روز برای فلسطین دعا می‌کنم؛ آرزو دارم که صلح میان همه ملت‌ها برقرار شود و دائماً پیگیر همه اخبار جنگ اسرائیل و فلسطین هستم.

لورنا کلارک مدیر موسیقی شبکه بی‌بی‌سی پس از واکنش‌های شدید به اجرای جنجال‌برانگیز گروه پانک-رپ بریتانیایی باب ویلان در جشنواره گلاستونبری ۲۰۲۵ و سردادن شعار مرگ بر اسرائیل توسط باب ویلان و طرفدارانش از سمت خود کناره‌گیری کرد.

روزنامه تایمز نوشت: کلارک در پی حادثه اخیر از مسئولیت‌های روزمره خود، از جمله نظارت بر رویدادهای موسیقی زنده، کناره‌گیری کرده است. علاوه بر او، چند تن از دیگر مدیران ارشد بی‌بی‌سی نیز به‌طور موقت از مسئولیت‌های روزانه خود کناره‌گیری کرده‌اند تا روند تحقیقات درباره این موضوع ادامه یابد.

پاتریشا آرکت بازیگر برنده اسکار طی اظهاراتی که در شبکه اجتماعی خود منتشر کرده، آمریکا را برای گردشگران ناامن دانست و نوشت: برگزاری جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۲۶ و المپیک ۲۰۲۸ در این لس‌آنجلس بهتر است لغو شود.

جیسون بیتمن هنرپیشه آمریکایی و بازیگر سریال «اوزارک» نیز در مصاحبه با نیکول والاس در شبکه تلویزیونی‌ام‌اس‌ان‌بی‌سی ادعا کرد که جمهوری‌خواهان آمریکا و هواداران دونالد ترامپ خودشان را از حقیقت جدا نگه می‌دارند.

بیتمن به بینندگان شبکه فاکس نیوز تازید و گفت که هیچ‌کس سعی نمی‌کند حقیقت را از حامیان ترامپ پنهان کند؛ همه‌جا مشهود است. باید خیلی تلاش کنید که خود را از حقایق و عقل سلیم جدا نگه دارید. همه‌جا وجود دارد به جز فاکس، یا بریت‌بارت، یا هرجا که تبلیغاتش را پخش می‌کنند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023