فرهنگ و هنر

از ماجرای خاک خوردن سینما تا حاشیه در کانون کارگردانان و شورای نمایش

خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ «سینما» یکی از هنرهای هفت‌گانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویس‌ها و گروه‌های خبری رسانه‌ها به خود اختصاص می‌دهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذره‌بین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل می‌شوند.

سینما با ارائه داستان‌های جذاب، تصویرگری‌های بصری و پیام‌های فرهنگی، توانایی تأثیرگذاری عمیقی بر افراد دارد و این تأثیر ممکن است در ایجاد همدلی، تغییر دیدگاه‌ها، آموزش مفاهیم فرهنگی و حتی شکل‌گیری رفتارهای اجتماعی مؤثر باشد. در عین حال، تأثیرات مثبت و منفی بستگی به نوع محتوا و نحوه ارائه آن دارد. از آنجایی که تأثیر سینما بر مردم قابل توجه است و می‌تواند در شکل‌دهی افکار، احساسات و نگرش‌ها نقش به‌سزایی داشته باشد، ما نیز در خبرگزاری مهر درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیش‌روی مخاطبان قرار دهیم.

حضور سینمایی‌ها در مراسم تشییع شهدای اقتدار

یکشنبه هفته‌ای که گذشت، مراسم تشییع پیکر سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه و سردار مهدی ربانی معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح در قطعه شهدای بهشت زهرا (س) برگزار شد. نکته قابل توجه این مراسم حضور سینماگران و مدیران فرهنگی برای تشییع پیکر شهدای اقتدار بود. در مراسم روز گذشته سینماگرانی همچون علی قائم‌مقامی، امیرعباس ربیعی، دانش اقباشاوی، امیر داسارگر، رضا مسعودی بازیگر نقش شهید علی هاشمی در فیلم «اسفند»، وحید پناهلو رئیس بخش فیلم و سریال سازمان سینمایی سوره و محمدرضا رضاپور مدیر فرهنگی حضور داشتند.

رژیم صهیونیستی ۲۳ خرداد حمله متجاوزانه‌ای به خاک کشورمان داشت و در پی این اقدام ددمنشانه تعدادی از فرماندهان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند. هنرمندان و سینماگران نیز اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

سازمان سینمایی پیگیر جبران خسارت سینماگران صدمه دیده در جنگ ۱۲روزه

در هفته‌ای که گذشت، رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی و علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما با حضور در منزل محسن غلامی طراح صحنه و دفتر فیلمسازی بابک برجسته تهیه‌کننده سینما که در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران متحمل آسیب‌هایی شده بودند، از این سینماگران دلجویی کردند.

در این بازدید رائد فریدزاده گفت: تاکنون حدود ۲۵ نفر از اعضای خانواده سینما در حمله وحشیانه دشمن آسیب دیده‌اند که امروز توانستیم با همراهی آقای دهکردی مدیرعامل محترم خانه سینما به دیدن تعدادی از این عزیزان که از بدنه و خانواده سینما هستند، برویم. دولت و وزارتخانه‌های مربوطه، پیگیر هستند و سازمان سینمایی هم به‌واسطه وظیفه ذاتی خودش پیگیری و مشارکت خواهد کرد تا هر چه زودتر صدمات وارده مرتفع شود.

علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما نیز در این دیدار با ابراز همدردی با کسانی که در حملات اخیر دشمن آسیب دیده‌اند، گفت: در حوزه سینما، تئاتر و موسیقی برخی از همکاران ما صدمات جدی دیده‌اند. این صدمات هم خسارات مالی بوده و هم به خاطر متوقف شدن پروژه‌ها، به دوستان ما یک مرخصی اجباری بدون حقوق تحمیل شده که باعث شده فشار سنگینی روی وضعیت معیشتی وارد شود. امیدوارم شرایط برای جبران خسارات سرعت پیدا کند و قول‌هایی که در این مورد داده شده، زودتر عملی شود تا دوستان ما بتوانند دوباره دفاتر کار، استودیوها و منازلشان را بازسازی کنند.

ماجرای خاک خوردن یک سینما در بجنورد

پردیس سینمایی مهر هماگ بجنورد توسط مؤسسه بهمن سبز وابسته به حوزه هنری انقلاب اسلامی در طبقه سوم مجتمع تجاری مهر هماگ ساخته و تجهیز شده است. مراحل فنی و محیطی سالن‌های سینمایی تکمیل اما کم‌کاری در تأمین زیرساخت‌هایی چون گاز، برق و رعایت الزامات ایمنی و اداری مجتمع تجاری هماگ، باعث تأخیرهای پی‌درپی در بهره‌برداری از فضای سینمایی شده است. آن‌طور که اعلام شده، مهمترین مانع پیش روی این پروژه، سرمایه‌گذار بخش خصوصی است که به وعده‌های خود عمل نکرده است.

این پردیس سینمایی به جهت فنی آماده بهره‌برداری است و شهروندان بجنوردی در ایام نوروز هم پیگیر افتتاح آن بودند اما تعویق‌های چند باره، سطح مطالبه را به مدیران شهری کشاند.

درگذشت جمال اجلالی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون

جمال اجلالی بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر یکشنبه ۸ تیر درگذشت و پیکر او در قطعه هنرمندان در روز سه‌شنبه ۱۰ تیر تشییع و به خاک سپرده شد.

جمال اجلالی در سال ۱۳۹۷ بعد از اینکه ۲ سال به دلیل درمان بیماری از کار دور مانده بود، در سریال‌های «سر دلبران» و «سرباز» و فیلم سینمایی «دم سرخ‌ها» حضور یافت و به بازیگری بازگشت.

اظهارات مدیران سینماها درباره وضعیت سینما در تجاوز رژیم صهیونسیتی به ایران

مسعود جهانشاهی مدیر سینما فلسطین با اشاره به وضعیت سینماها در ۱۲ روز حمله رژیم صهیونیستی به کشور گفت که باید برای شرایط بحرانی فیلم‌هایی با موضوع همبستگی ملی و آثار مستند آماده اکران داشته باشیم.

وی درباره تأثیر نیم‌بها شدن سینماها بر استقبال مخاطبان عنوان کرد: نیم‌بها شدن بلیت همواره در بالا رفتن تعداد مخاطبان سینما تأثیر دارد ولی با این وجود نیز به‌طور مشخص، در سینما فلسطین، تعداد مخاطبان ما، کاهش یافت. همچنین، مراجعه گروهی ارگان‌ها نیز در این ایام متوقف و برنامه‌ها لغو شدند. به‌عنوان مثال، در سینما فلسطین قراردادی با شهرداری تهران داشتیم که در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر را به سینما می‌آوردند و برنامه‌های ویژه‌ای اجرا می‌شد، اما در این شرایط این برنامه‌ها نیز متوقف شدند.

فرزاد هوشیار مدیر سینما فرهنگ نیز فعالیت سینماها در زمان جنگ را جریان زندگی دانست و با اشاره به فعالیت سینماها در زمان حمله رژیم صهیونیستی گفت: یکی از مصادیق عادی بودن زندگی، فعالیت سینماها بود. از یک سو، وزارت فرهنگ تلاش کرد سینماها را باز نگه دارد و از سوی دیگر، مردم با اشتیاق به سینماها می‌آمدند. برای مثال، در روزی که دشمن صهیونیستی اعلام کرده بود صداوسیما را هدف قرار داده و مردم منطقه ۳ باید تخلیه شوند، سالن سینما فرهنگ در خیابان شریعتی که نزدیک به محل موشک‌باران بود، تقریباً پر از جمعیت بود. همه در حال تماشای فیلم بودند، در حالی که پیامک‌های هشدار را دریافت کرده و از موضوع اطلاع داشتند. حدود ۲۰ درصد از جمعیت سالن را ترک کردند، اما بقیه تا پایان فیلم ماندند. حتی در سانس بعدی نیز چند نفر بلیت خریده بودند و زمانی که ما با آن‌ها تماس گرفتیم، گفتند که از شرایط اطلاع دارند اما قصد دارند که فیلمشان را تماشا کنند.

خروج کانون کارگردانان سینما از شورای صنفی نمایش

در پی بروز برخی حواشی در شورای صنفی نمایش، کانون کارگردانان سینمای ایران، اصغر نعیمی نماینده خود را از شورای صنفی نمایش خارج و نامه‌ای سرگشاده را خطاب به محمدمهدی عسگرپور رئیس هیئت رئیسه خانه سینما منتشر کرد.

در بخشی از این نامه سرگشاده آمده است: «جناب آقای عسگرپور، کانون کارگردانان سینمای ایران از شما می‌خواهد طبق روال سال‌های گذشته جلسات شورای صنفی را در خانه سینما برگزار کنید و فقط خانه سینما به عنوان نماینده تمام صنوف در ارتباط با سازمان سینمایی باشد تا پس از این پشت درهای بسته وزارت ارشاد مشورت‌ مدیران با رئیس یک صنف خاص و نورچشمی صورت نگیرد و صنوف دیگر و خانه سینما از این شورا کنار گذاشته نشوند و جلوی ارتباط شخصی افراد در پوشش صنفی و پشت درهای بسته با مدیران ارشاد گرفته شود.»

دوره پیشین فعالیت شورای صنفی نمایش آخر فروردین‌ به پایان رسید و قرار بود جلسه‌ای، برای تغییر نمایندگان صنوف تشکیل شود اما چنین جلسه‌ای برگزار نشد. در نهایت جلسه شورای صنفی نمایش در روز ۱۰ تیر برگزار شد و گفته می‌شود یکی از حاشیه‌های به وجود آمده بر سر معرفی دبیر شورا بوده و در همین راستا کانون کارگردانان نامه‌ای اعتراضی را منتشر کرده است.

سینماها از چه روزی تعطیل می‌شوند؟

با فرارسیدن روزهای عزاداری شهادت سیدالشهداء (ع) فعالیت سالن‌های سینمایی سراسر کشور، شنبه و یکشنبه ۱۴ و ۱۵ تیر برابر با تاسوعا و عاشورای حسینی متوقف می‌شود. سینماها از غروب روز جمعه، ۱۳ تیر تا پایان روز ۱۵ تیر تعطیل هستند.

اکران فیلم‌های غیرکمدی روز دوشنبه ۱۶ تیر از سرگرفته می‌شود و همزمان با شهادت امام سجاد (ع) در روز سه‌شنبه، سینماها بار دیگر تعطیل می‌شوند. اما فعالیت سینماها از روز چهارشنبه، ۱۷ تیر به روال عادی برمی‌گردد.

در حال حاضر فیلم‌های «پیرپسر»، «صددام»، «سلام علیکم حاج‌آقا»، «بی‌سر وصدا»، «خانه ارواح»، «کوکتل مولوتوف»، «زیبا صدایم کن»، «وحشی»، «رویاشهر»، «دایناسور»، «صبح اعدام»، «پسر دلفینی۲» و «پاکول» از جمله فیلم‌های روی پرده سینماها هستند.

تمدید مهلت ثبت‌نام در جایزه فیلم کوتاه ایسفا

با توجه به شرایط بحرانی ناشی از جنگ در هفته‌های گذشته، مهلت ارسال آثار به پانزدهمین دوره جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران (جوایز ایسفا) تا تاریخ ۱۵ تیر تمدید شد.

فیلم‌های کوتاه با هر ساختار، گرایش و تفکری، با مدت زمان حداقل ۳ دقیقه و حداکثر ۳۰ دقیقه که از ابتدای فروردین ۱۴۰۲ تا ۱۵ تیر ۱۴۰۴ ساخته شده‌اند و برای دوره‌های قبلی جوایز ایسفا ارسال نشده‌اند، امکان ثبت‌نام در این دوره از ایسفا را دارند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023