تجارت، بازرگانی و خدمات

جهش ۴۲ درصدی صادرات غیرنفتی گلستان در سال ۱۴۰۳

به گزارش بازار، شهریار شهریاری روز شنبه اظهار کرد: این میزان صادرات از نظر وزنی ۳۲ درصد و از نظر ارزش دلاری ۴۲ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد داشته است.

وی افزود: این کالاها به ۲۹ کشور در قاره‌های آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکا صادر شده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به ترکمنستان، قزاقستان، عراق، ازبکستان، پاکستان، افغانستان، روسیه، ترکیه، ایتالیا، هند و امارات اشاره کرد.

به گفته شهریاری، ترکمنستان با ۱۶۱ میلیون و ۲۲۸ هزار دلار (۳۴.۸۳ درصد) و قزاقستان با ۱۴۹ میلیون و ۳۴۵ هزار دلار (۳۲.۲۶ درصد) در صدر مقاصد صادراتی گلستان قرار دارند.

وی همچنین پسته خندان، ید، لوله و پروفیل آهنی، پنیر، میله‌های آهنی، پلی‌استایرن، خوراک آبزیان، پسته فندقی، پلی‌اتیلن و نئوپان را ۱۰ کالای اصلی صادراتی این استان در سال ۱۴۰۳ معرفی کرد و گفت: ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی به طور متوسط ۰.۶ دلار بوده است.

گمرک اینچه‌برون، تنها گمرک زمینی و ریلی گلستان واقع در بخش داشلی‌برون شهرستان گنبدکاووس، نقش محوری در این صادرات ایفا می‌کند.

این گمرک که در مرز ایران و ترکمنستان قرار دارد، با زیرمجموعه‌هایی مانند پایانه‌های صادراتی گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بین‌المللی گرگان فعالیت می‌کند.

بهره‌برداری از راه‌آهن بین‌المللی قزاقستان-ترکمنستان-ایران در سال‌های اخیر نیز به توسعه خدمات گمرک ریلی در این منطقه کمک کرده است.

استان گلستان که در شمال ایران با ترکمنستان و استان‌های مازندران، سمنان و خراسان شمالی هم‌مرز است، با این رشد چشمگیر صادراتی، جایگاه خود را به‌عنوان یکی از قطب‌های تجارت غیرنفتی کشور تثبیت کرده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023