احتمال رشد قیمت نقره در هفته معاملاتی جاری | همه منتظر تصمیم فدرال رزرو

بازار؛ گروه بین الملل: نقره طی روزهای پایان هفته معاملاتی گذشته بدون تغییر قابل توجه در قیمت، روی ۳۸.۱۶ دلار در هر اونس بسته شد، نکته مهم اینکه تثبیت قیمت هفته معاملاتی گذشته پس از یک صعود کوتاهمدت به ۳۹.۵۳ دلار که بالاترین سطح از سال ۲۰۱۱ به این سو محسوب میشد برای نقره رخ داد. سودهای اولیه بازار نقره تحت تأثیر کاهش بازدهی خزانهداری آمریکا، تضعیف دلار و کاهش مداوم عرضه در بازار تقویت شد. عدم قطعیت و بی ثباتی ناشی از تعرفهها و افزایش شکاف قیمتی بین قراردادهای آمریکا و لندن نیز بر قدرت جو صعودی بازار افزود.
با این حال، شتاب صعودی قیمت تا روز جمعه کاهش یافت. بازگشت به روند تقویت دلار آمریکا، انتشار دادههای بهتر از انتظار شاخص مدیران خرید (PMI) و نرخ بیکاری، همراه با کاهش قدرت صعودی قیمت طلا منجر به سومین کاهش روزانه متوالی نقره برای روز دوشنبه شد. علیرغم این شرایط، نقره همچنان از ابتدای سال ۳۶ درصد رشد قیمت خود را حفظ کرده و همچنان به عنوان سپر تورمی و البته فلزی بسیار مهم در صنعت در کانون توجه سرمایه گذاران قرار دارد.
فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت نقره طی هفته جاری
هفته پیش رو با ترکیبی پرنوسان از محرکهای کلان اقتصادی همراه خواهد بود که احتمالاً جهتگیری کوتاهمدت نقره را تعیین میکند. محور اصلی این محرک ها اما تصمیم فدرال رزرو در خصوص نرخ بهره بانکی است که انتظار می رود این تصمیم پس از نشستی دو روزه، تهایتا روز پنجشنبه اعلام شود.
اگرچه بازارها انتظار تغییر نرخ بهره را ندارند، اما نشست خبری جروم پاول پس از جلسه کمیته بازار آزاد فدرال میتواند پیامدهای عمدهای داشته باشد. هرگونه تمایل انبساطی یا تصدیق اختلافات فزاینده داخلی میان دولت آمریکا و فدرال رزرو ممکن است دلار را تحت فشار قرار داده و بازار صعودی فلزات گرانبها را احیا کند. در مقابل، هر نشانهای از تثبیت نرخهای بهره در دوره طولانیتر میتواند به نفع داراییهای پر ریسک همچون ارزهای دیجیتال به جای داراییهای امن همچون طلا و نقره باشد.
هرگونه سیاست انبساطی از سوی فدرال رزرو یا گزارش اشتغال ضعیفتر از انتظار در بازار کار آمریکا میتواند محرکی جدی برای آغاز رالی جدید قیمت تا مرز ۳۹.۵۰ دلار و احتمالاً ۴۰ دلار باشد
در خصوص شاخص های اقتصادی آمریکا نیز باید گفت که انتشار شاخص اصلی PCE (شاخص ترجیحی تورم فدرال رزرو) در روز پنجشنبه و گزارش اشتغال ماه ژوئیه در روز جمعه. بانک آمریکا (BofA) پیشبینی میکند تنها ۶۰٬۰۰۰ شغل جدید ایجاد شده که نشاندهنده کم رمق شدن بازار کار است.
از سوی دیگر، برنامه اجرای تعرفههای جدید روی واردات مس از اول آگوست (جمعه) نیز بر عدم قطعیتها و رشد بی ثباتی در بازار میافزاید. اگرچه نقره مستقیماً تحت تأثیر تعرفه های جدید قرار نمیگیرد، اما تأثیر گسترده این تصمیم بر جریانهای حاکم بر بازار فلزات صنعتی و زنجیره تأمین، پیشاپیش بازار را تحت فشار قرار داده است.
پیشبینی قیمت نقره؛ از نوسان بالا در بازار تا ادامه روند صعودی قیمت
در حال حاضر، نقره در آستانه ورود به هفتهای حیاتی با نوسانات فزاینده قیمت قرار دارد. هرگونه سیاست انبساطی از سوی فدرال رزرو یا گزارش اشتغال ضعیفتر از انتظار در بازار کار آمریکا میتواند محرکی جدی برای آغاز رالی جدید قیمت تا مرز ۳۹.۵۰ دلار و احتمالاً ۴۰ دلار باشد. در سوی مقابل، تقویت دلار و دادههای کلان اقتصادی قویتر ممکن است نقره را در محدوده تثبیت قیمت فعلی نگه داشته یا منجر به اصلاح بیشتر قیمت شود.
با توجه به تقاضای صنعتی پایدار و محدودیت در عرضه فیزیکی نقره، سناریوی روند صعودی قیمت همچنان معتبر باقی میماند. اما توجه داشته باشید که شرایط بازار کاملاً وابسته به نحوه ظهور ریسکهای کلان اقتصادی این هفته است.
از منظر تکنیکال، شتاب بازار ممکن است در کوتاهمدت کاهش یابد، اما روند نمودار نوسانی تا زمانی که فروشندگان سطح ۳۵.۲۸ دلار را نشکنند، به چالش کشیده نخواهد شد. در بلندمدت، نقره همچنان از حمایت قوی میانگین متحرک ۵۲ هفتهای در سطح ۳۲.۱۸ دلار برخوردار است. این یعنی استراتژی «خرید در ریزش قیمت» کماکان بهترین راهکار در تعیین استراتژی معاملاتی بازار فعلی نقره محسوب می شود.