زیرساختهای جادهای ایلام، ستون فقرات خدماترسانی به زائران
به گزارش اکوایران، احمد کرمی، استاندار ایلام امروز ۶ مرداد، در رویداد «ایرانجان _ ایلام ایران» که با حضور خبرنگاران و کارشناسان برگزار شد گفت: برگزاری این رویداد بزرگ رسانهای، فرصتی است تا ظرفیتهای مغفول استان ایلام در ابعاد مختلف به مردم ایران معرفی شود. از منابع طبیعی، گردشگری و کشاورزی گرفته تا مرز مهران و اربعین، ایلام دارای داشتههای بینظیری است که باید با روایت رسانهای دقیق به تصویر کشیده شود.
کرمی با اشاره به آمادگیهای اربعین ۱۴۰۴ در ایلام گفت: ایلام، پایتخت خادمان سیدالشهداست و میلیونها زائر از داخل و خارج کشور، مرز مهران را بهعنوان امنترین و نزدیکترین مسیر به کربلا انتخاب میکنند. از ماهها قبل، طبق دستور وزیر کشور، جلسات ستاد اربعین برگزار شده و همه امکانات استان برای خدمت به زوار بسیج شدهاند.
او با بیان اینکه امسال حدود ۴۰۰ موکب در ایام اربعین مستقر خواهند شد، افزود: از تأمین آب، پارکینگ، حمل و نقل و خدمات درمانی گرفته تا مدیریت بازگشت زائران، برنامهریزیها با الگوی موفق تاسوعا و عاشورای امسال انجام شده و تلاش داریم تجربهای روانتر و منظمتر از سالهای گذشته رقم بخورد.
استاندار ایلام در ادامه گفت: زیرساختهای جادهای ایلام، ستون فقرات خدماترسانی به زائران هستند، حدود ۱۹۰ کیلومتر پروژه در دست اجرا داریم که شامل چهارباندهسازی محورهای اصلی است. تنها در مسیر ایلام–مهران، امسال حدود ۳۰ کیلومتر آماده بهرهبرداری خواهد شد.
او افزود: مسیرهای مهمی مانند مهران–دهلران–اندیمشک، ایلام–حمیل–کرمانشاه، پلدختر–حمیل–سیمره و محورهای ورودی از استانهای لرستان و کرمانشاه، همگی در دستور کار قرار دارند. اگر مسیر ایلام به کرمانشاه بازگشایی شود، ۴۰ کیلومتر کاهش مسیر و صرفهجویی سالانه ۲۵ میلیون لیتر سوخت خواهیم داشت.
کرمی گفت: متأسفانه بخشی از کُندی پروژهها، مربوط به محدودیتهای خارج از استان است. اما نگاه مثبت وزیر کشور و وزیر راه و شهرسازی به موضوع اربعین، انگیزه پیگیری بیشتر را به ما داده و رایزنیها در سطح ملی و حتی با مسئولان عراقی ادامه دارد.
استاندار ایلام همچنین به مطالبه مردم برای افزایش تعداد پروازها اشاره کرد و گفت:در روزهای عادی، بین ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر از مرز ایلام تردد دارند، اما ظرفیت پروازها محدود است. ما با شرکتهای هواپیمایی مختلف مکاتبه کردهایم و آمادگی داریم که بستر توسعه را فراهم کنیم.
وی در خصوص راهآهن ایلام نیز توضیح داد: در حال حاضر، دو پیمانکار در مسیر راه آهن مشغول به کار هستند. این پروژه یک کریدور حیاتی برای استان و کشور است که میتواند هم در جابهجایی کالا و هم در حملونقل زوار نقش کلیدی ایفا کند. البته اجرای کامل آن نیازمند اعتبارات کلان ملی است.
کرمی با تأکید بر دیپلماسی مرزی دولت افزود:ایلام با داشتن ۴۳۰ کیلومتر مرز با عراق، ظرفیت عظیمی برای تجارت، توریسم مذهبی، حملونقل بینالمللی و حتی تردد حجاج دارد. تجربه موفق امسال در عبور ۶۱ هزار حاجی از مرز مهران نشان داد که ایلام میتواند یکی از مسیرهای رسمی و دائمی تردد زائران به عتبات عالیات و حتی حج باشد.
وی گفت: ایلام، نقطه اتصال ایران با تمدن عاشورایی و اقتصاد منطقهای است. راه، ریل و رسانه سه بازوی توسعه ما هستند. امید داریم که با حمایت دولت و مشارکت مردم، افق روشنی برای این استان رقم بخورد