انجام ۴۰ هزار مترمکعب عملیات آبخیزداری در آبدانان

روح الله کرمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی خروج آب از آبدانان، توپوگرافی شیبدار منطقه است. برای جلوگیری از هدررفت آبهای سطحی و روانابها، اجرای طرحهای آبخیزداری امری ضروری است.
وی اهداف و پروژههای آبخیزداری را شامل کنترل روانابها، کاهش سرعت آنها، ذخیره نزولات جوی، جلوگیری از فرسایش خاک و فرسایش اراضی زراعی در پاییندست دانست و افزود: همچنین، پرورش ماهیان گرمابی در پروژههای مشارکتی آبخیزداری نیز از دیگر اهداف این طرحهاست.
رئیس منابع طبیعی آبدانان با بیان اینکه به رغم اجرای طرحهایی برای مهار روانابها در مناطق مختلف آبدانان، این طرحها متناسب با وسعت حوزههای آبخیز شهرستان نیست، گفت: شهرستان آبدانان به طور متوسط سالانه حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب تولید آب دارد که این مقدار بسته به میزان بارندگی از ۶۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب متغیر است. از این مقدار، تنها حدود ۲۰ میلیون متر مکعب توسط کشاورزان منطقه مورد استفاده قرار میگیرد و مابقی از شهرستان خارج میشود.
وی در ادامه به تشریح عملیات اجرایی انجام شده در شهرستان پرداخت و افزود: تاکنون بیش از ۱۵ هزار متر مکعب عملیات خشکهچین، بیش از ۱۰ هزار متر مکعب عملیات گابیون و بیش از ۱۵ هزار متر مکعب عملیات سنگ و ملات در شهرستان آبدانان اجرا شده است.
کرمی در پایان تاکید کرد: مهار روانابها با توجه به شرایط کمآبی در کشور، ضمن تقویت سفرههای زیرزمینی، باعث توسعه کشاورزی و منابع طبیعی خواهد شد.
وی عنوان کرد، این اقدامات در راستای حفظ و احیای منابع طبیعی و استفاده بهینه از منابع آبی در شهرستان آبدانان صورت میگیرد و انتظار میرود با اجرای طرحهای جامع آبخیزداری، شاهد بهبود وضعیت منابع آبی و توسعه کشاورزی در منطقه باشیم.