اخبار استان‌ها

چالش‌های تحقق صادرات ۴۳ میلیون دلاری کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۴

به گزارش خبرنگار مهر، گروه استان‌ها-نسیم راوند: کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۱۱ درصد از روان آب‌های کشور ،۵۷ رودخانه به طول هزار و ۴۰۰ کیلومتر و۱۱ هزار کیلومتر آب راه، دارای ظرفیت‌های بی نظیری در حوزه سرمایه گذاری در بخش‌های کشاورزی و صنعت دارد.

به گفته متولیان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در این استان ۱۱۷ واحد گلخانه وجود دارد که از این تعداد ۷۰ واحد فعال هستند و محصولات عمده آن علاوه بر مصرف بازار داخلی به سایر کشورها نیز صادر می‌شوند.

چالش‌های تحقق صادرات ۴۳ میلیون دلاری کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۴

در این استان هم اکنون ۵۴۴ واحد صنعتی دارای پروانه بهره‌برداری با سرمایه‌گذاری ۱۸ هزار و ۸۶۵ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۸۷۰۰ نفر وجود دارد که می‌توان با برنامه ریزی برای توسعه این واحدها به افزایش تولید، بهره وری، صادرات و اشتغال زایی کمک کرد.

این استان همچنین دارای ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های دیگری در بخش تولیدات محصولات باغی اعم از سیب را دارد که در این رابطه سالانه ۱۳۰ هزار تن سیب مرغوب و با کیفیت از باغات شهرستان‌های بویراحمد و دنا برداشت می‌شود که بخش اعظمی از این محصول قابلیت صادرات دارد.

آب معدنی نیز از دیگر پتانسیل‌ها صادراتی استان است، ۲۴ کارخانه آب معدنی در سطح این استان بکر و دارای ظرفیت وجود دارد که صادرات آب معدنی در کنار سایر مواردی که در حوزه تولیدات گلخانه‌ای، مواد پتروشیمی، صنایع دستی، محصولات دانش بنیان می‌تواند زمینه تحقق سهم ۴۲ میلیون دلاری استان و حتی بیشتر را به شرط فراهم آوردن زمینه صادرات این محصولات فراهم کند.

۲.۳ میلیون دلار از محصولات استان طی بهار امسال صادر شده است

به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد سهم صادرات این استان در سال جاری ۴۳ میلیون دلار هدف گذاری شده است که در بهار امسال ۲.۳ میلیون دلار از محصولات استان صادر شده است.

سید امیر تیمور موسویان با اشاره به اینکه میزان محصولاتی که سال گذشته از گمرک استان صادر شد از ۸ میلیون دلار فراتر نرفت، اظهار کرد: این سوال پیش می‌آید که آیا تحقق سهم ۴۳ میلیون دلاری کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۴ محقق شدنی است یا خیر؟

افزایش ۲۷ درصدی صادرات غیر نفتی در سه ماهه امسال

وی همچنین از افزایش ۲۷ درصدی ارزش صادرات غیرنفتی در سه‌ماهه اول سال جاری خبر داد و گفت: حجم صادرات از نظر وزنی نیز ۴۲ درصد رشد داشته است.

اغلب محصولات استان به نام سایر استان‌ها صادر می‌شود

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اغلب محصولات استان از گمرک استان‌های همجوار صادر شده است، بیان کرد: به دلیل نبود برخی زیرساخت‌ها محصولات استان از گمرک سایر استان‌ها صادر شده که میزان محصولاتی که سال گذشته از گمرک استان‌های همجوار صادر شد ۲۲ میلیون دلار بود.

چالش‌های تحقق صادرات ۴۳ میلیون دلاری کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۴

وی عمده محصولات صادراتی استان را شیرین بیان، انواع محصولات آرایشی و بهداشتی، کلینگر سیمان مارگون و موکت بیان کرد و ادامه داد: این محصولات به کشورهای عراق، آلمان، افغانستان، کویت، سوئیس، امارات و آفریقای جنوبی صادر شده است.

در سال گذشته ۸ میلیون دلار فقط صادرات محصولات اتفاق افتاده است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم با اشاره به هدف‌گذاری ۴۳ میلیون دلاری صادرات این استان طی سال جاری، گفت: در سال گذشته فقط ۸ میلیون دلار محصولات این استان صادر شده است.

لزوم رفع چالش‌های صنایع دستی برای تولید و صادرات

سید احسان عسکری ادامه داد: کشاورزی و محصولات گلخانه‌ای این استان قابلیت صادرات را دارد، ضمن اینکه محصولات تولیدی در حوزه پتروشیمی قابلیت صادراتی دارند.

وی با اشاره به تولید محصولات صنایع دستی در استان گفت: محصولات با کیفیت و خوبی در حوزه صنایع دستی تولید می‌شود اما باید چالش‌های حوزه صنایع دستی احصاء و رفع شود.

معاون هماهنگی اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان با برگزاری جلسات تخصصی به سمت صادرات هدایت شوند، افزود: تأمین خوراک آبزیان با برگزاری جلسات با تولیدکنندگان، زمینه افزایش صادرات این بخش را فراهم کند.

وی با انتقاد سخت گیری های بانکی برای ارائه تسهیلات به تولید کنندگان، بیان کرد: نباید تولیدکنندگان برای دریافت تسهیلات با مشکل مواجه شوند و بانک‌ها باید همگام با برنامه‌های صادراتی استان حرکت کند.

تولید ۲۵ هزار تن ماهی در کهگیلویه و بویراحمد

مدیر شیلات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تولید ۲۵ هزار تن ماهیان سرد آبی در استان گفت: از این مقدار پنج هزار تن ماهی تولیدی استان از گمرک سایر استان‌ها از جمله استان اصفهان و به نام این استان‌ها به خارج کشور صادر می‌شود.

چالش‌های تحقق صادرات ۴۳ میلیون دلاری کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۴

اسحق رستمی اظهار کرد: در صورتی که ماهی کهگیلویه و بویراحمد به نام خود استان صادر شود می‌تواند در تحقق سهم اشتغال‌زایی استان نقش ایفا کند.

۴۶ درصد واحدهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد کمتر از شش ماه فعالیت دارند

استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی به‌صورت غیرمستقیم از آمارها هم قابل استنباط بوده که برای رفع آنها تنها نیازمند آسیب‌شناسی و هم‌افزایی است.

یدالله رحمانی با بیان اینکه بیش از ۵۰ واحد صنعتی در استان کمتر از سه ماه در سال فعال هستند، اظهار کرد: بیش از ۱۶۰ واحد هم بین سه تا شش ماه و بخشی از واحدهای هم از ۹ تا ۱۲ ماه در سال مشغول به کارند و در مجموع، ۴۶ درصد واحدهای صنعتی استان کمتر از شش ماه در سال فعالیت دارند.

رفع موانع تولید در دستور کار باشد

وی بیان کرد: در کنار جذب سرمایه‌گذاری جدید، باید تمرکز اصلی را بر رفع موانع واحدهای موجود بگذاریم و اگر بتوانیم مشکلات واحدهایی که زیر ظرفیت کار می‌کنند را حل کنیم، تأثیر آن بر بهره‌وری و اشتغال بسیار سریع‌تر از راه‌اندازی واحدهای جدید خواهد بود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در هر جلسه کارگروه تسهیل، می‌توان چندین واحد راکد یا کم‌ظرفیت بررسی شود، گفت: سازمان صمت می‌تواند ۱۲ واحد صنعتی که کمتر از سه یا شش ماه فعالیت دارند را در اولویت قرار دهند تا با برنامه‌ریزی دقیق، زمینه فعال‌سازی آنها فراهم شود.

رحمانی با بیان اینکه، این رویکرد باید در تمام بخش‌ها از جمله صنعت، گردشگری، معدن و کشاورزی اجرایی شود، افزود: ما تنها ۰.۲ درصد واحدهای صنعتی با بیش از ۱۰ نفر نیروی کار را داریم، اگر همین واحدها هم نتوانند با ظرفیت کامل کار کنند، شکاف اقتصادی استان ادامه خواهد یافت.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023