مدارس و دانشگاه

اختصاص ۲۰ درصد دوره‌های پسادکتری به فعالیت‌های صنعت

به گزارش خبرنگار مهر، پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم، در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت علوم، معاونت علمی ریاست جمهوری و شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس اعلام کرد: برنامه پنج ساله وزارت علوم برای تحقق اهداف سند هفتم توسعه تدوین شده است.

وی افزود: بر اساس این برنامه، قرار است نسبت به سال پایه، سالانه ۲۰ درصد قراردادهای ارتباط دانشگاه و صنعت افزایش یابد.

صالحی همچنین تاکید کرد که تا پایان این برنامه، ۱۰ درصد پایان‌نامه‌های حوزه علوم انسانی باید مسئله‌محور باشند و در گروه‌های غیر علوم انسانی، این رقم به ۲۰ درصد پایان‌نامه‌های مسئله‌محور و کاربردی خواهد رسید. همچنین ۲۰ درصد دوره‌های پسادکتری باید در حوزه‌های کاربردی صنعتی و فناورانه ارائه شود.

معاون پژوهشی وزارت علوم درباره بودجه تحقیق و توسعه گفت: یکی از بندهای تفاهم‌نامه امروز مرتبط با مسائل تحصیلات تکمیلی است. همچنین هدف‌گذاری شده که سهم بودجه تحقیق و توسعه از تولید ناخالص داخلی (GDP) برای بخش دولتی تا پایان برنامه به ۲ درصد برسد. طبق مطالعات معاونت علمی، سهم هزینه‌های تحقیق و توسعه بخش خصوصی در سال گذشته حدود ۰.۳ درصد بوده است.

وی افزود: سال گذشته سهم بخش دولتی از GDP برای تحقیق و توسعه حدود ۰.۷ درصد بود و باقی آن مربوط به بخش خصوصی است. بنابراین باید تلاش کنیم سهم بخش خصوصی و غیر دولتی در این زمینه افزایش یابد.

صالحی در پایان گفت: تفاهم‌نامه‌ای که امروز با شرکت‌های بزرگ منعقد می‌شود، آغاز یک همکاری مستمر است که می‌تواند الگویی برای همکاری با سایر شرکت‌های بزرگ باشد. در تفاهم‌نامه با پتروشیمی خلیج فارس حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده که بیشتر آن بر اساس بندهای ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان است. در مورد شرکت فولاد مبارکه علاوه بر بندهای مذکور، بخش‌هایی مربوط به مسئولیت اجتماعی از جمله ساخت خوابگاه‌های دانشجویی نیز در این تفاهم‌نامه گنجانده شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
آماده برای کشف ی سفر مجازی … ورزش با ساعت هوشمند عکاسی با طعم هدفون های 2023